Mehmet Şimşek ekonominin başına geçecek mi? Artık an meselesi...

Mehmet Şimşek ekonominin başına geçecek mi? Artık an meselesi...

Mehmet Şimşek ekonominin başına geçecek mi? Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılmasının ardından en çok merak edilen bu sorunun cevabı olacak.

Mehmet Şimşek ekonominin başına geçecek mi? Artık an meselesi...
16px
24px
29.05.2023 06:45
ABONE OLgoogle

Seçimlerden önce ısrarla Mehmet Şimşek'i kabinede görmek istediğini dile getiren, ekonomi dümenini teslim etmek istediğini açıkça ifade eden Recep Tayyip Erdoğan bu isteğinden vazgeçmiş değil.

İKNA EDEBİLECEK Mİ?

Farklı zamanlarda iki kez Mehmet Şimşek ile görüşen Recep Tayyip Erdoğan, her ne kadar Şimşek'in aktif siyasete dönmek istemediğini dile getirmesine rağmen, bu hafta kendisini ikna etme yollarını arayacak.

EKONOMİNİN DÜZELMESİ ÖNCELİKLİ HEDEF

Recep Tayyip Erdoğan'ın dün seçim zaferinden sonra yaptığı konuşmasında da üzerini çizdiği gibi, öncelikli hedefi ekonomiyi rayına oturtmak olacak.

Bu konuda da özellikle yabancı yatırımcıların ve dünyanın güvenini kazanmış Mehmet Şimşek'i yanında görmek istiyor.

ERDOĞAN VAZGEÇMİYOR

Patronlar Dünyası'nın ekonomi kulislerinden edindiği bilgiye göre, Recep Tayyip Erdoğan bu hafta içinde Mehmet Şimşek ile bir kez daha görüşecek.

Erdoğan, yanında bakan olarak görmek istediği Şimşek'in bu isteği kabul etmemesi durumunda bile farklı bir çalışma tarzı ile mutlaka sistemin içine entegre edeceği görüşü hakim.

TEK TEREDDÜTÜ: MEVCUT EKONOMİ KURMAYLARI

Mehmet Şimşek'in ise tek tereddütünü mevcut ekonomi kurmayları oluşturuyor. Kendi kurmaylarını seçme konusunda özgür olmak isteyen Mehmet Şimşek'in, bu isteği olumlu karşılandığı takdirde ekonominin başına geçmesi ise an meselesi.

Seçimlerden çok kısa bir süre önce Dubai'ye yerleştiği ve sağlık sorunlarının bulunduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Mehmet Şimşek, "Ailece Ankara'da yaşadıklarını ve mide ülseri dışında ciddi bir sorunu olmadığını" vurgulayan bir mesaj yayınlamıştı.

GÖREV ALACAK

Kulislerden sızan bilgilere göre, Mehmet Şimşek'in bu kararı uzun uzuna değerlendirdiği Recep Tayyip Erdoğan'In ilk teklifinin ardından geçen süre zarfında bu teklife daha sıcak baktığı değerlendiriliyor.

Bu haftanın en çok merak edilen sorusu ise birkaç gün içinde yanıtını bulacak.

Ancak şunu erkenden söylemek gerekirse, Mehmet Şimşek, önümüzdeki süreç içinde mutlaka Türk ekonomisine faydalı olabilmek için görev alacak.

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın bir televizyonda yaptığı açıklamalar da bunu destekleyecek nitelikte. Kalın, "İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Yeni millette karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı'na yakışır genç dinamik bir kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabinede olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" dedi. 

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde