Mehmet Şimşek: Ailecek Ankara'da yaşıyoruz

Mehmet Şimşek: Ailecek Ankara'da yaşıyoruz

Adı sık sık "ekonominin başına geçecek" iddiasıyla gündeme gelen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Dubai'ye yerleştiği öne sürüldü. Seçim arifesinde ortaya atılan iddiayı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla yalanladı. "Ailecek Ankara'da yaşıyoruz" dedi.   

Mehmet Şimşek: Ailecek Ankara'da yaşıyoruz
16px
24px
26.05.2023 14:38
ABONE OLgoogle

Mehmet Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Dubai'ye yerleştiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek "Ailecek Ankara’da yaşıyoruz. Yoğun işlerim için dünyanın dört bir köşesine (özellikle Londra, Paris, New York, Dubai ve Doha’ya) çok sık seyahatlerim oluyor" dedi. 

"MİDE ÜLSERİ DIŞINDA RAHATSIZLIĞIM YOK"

Ciddi bir hastalığının olduğuna dair de iddialar olduğuna değinen Şimşek paylaşımında "Ayrıca ciddi bir hastalığımın olduğuna dair haberler de gerçeği yansıtmıyor. Allah’a çok şükür mide ülseri dışında önemli bir rahatsızlığım yok. Saygılarımla…" ifadelerine yer verdi. 

ERDOĞAN'LA İKİ KEZ GÖRÜŞMÜŞTÜ

Mehmet Şimşek'in adı özellikle son dönemde yeniden ekonominin başına geçeceği iddialarıyla sıklıkla gündeme geliyor. Patronlar Dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda yeni dönem stratejilerini gündeme getirmiş, dış dünyanın, yabancı yatırımcıların güvendiği Mehmet Şimşek'in Erdoğan’ın "ekonomi" anlamındaki birinci tercihi olduğunu yazmıştı. Erdoğan, seçim öncesinde iki kez eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmüştü. İkinci görüşme sonrasında, Mehmet Şimşek'in "siyaset üstü" bir pozisyon ve ekonomik politikalarda kendi kadrosunu kurma konusundaki taleplerine Erdoğan'ın "yeşil ışık" yaktığı iddiaları gündeme gelmişti. Erdoğan'ın tekrar seçilmesi halinde Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alacağı öne sürülen Mehmet Şimşek için seçim arifesinde Dubai'ye yerleştiği iddiasının ortaya atılması dikkat çekti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde