Mehmet Kutman başarısının sırrını açıkladı: Çocuk yok, eş yok, 7/24 çalışıyorsunuz

Mehmet Kutman başarısının sırrını açıkladı: Çocuk yok, eş yok, 7/24 çalışıyorsunuz

60 yaşını geçen Global Holding patronu Mehmet Kutman, başarısının sırrını böyle açıkladı

Mehmet Kutman başarısının sırrını açıkladı: Çocuk yok, eş yok, 7/24 çalışıyorsunuz
16px
24px
19.12.2019 15:01
ABONE OLgoogle

Marka Konferansı'nda Mehmet Kutman ve Melkan Gürsel samimi sohbetleriyle katılımcıların dikkatini çekerken birlikte geliştirdikleri projeleri anlattılar.

Kutman, “Neden Melkan bey diyorlar” sorusuyla başlattığı oturumda Gürsel, “Mimarlık çok da zorlu bir yol bunlarla başa çıkmak zorunda kalıyorsun ve güç göstermek zorunda kalıyorsun. Güç maskülenlikle birleştirilmiş ama aslında bir denge içindeki kadın erkek dengesi. Ben bunun çok kısa zamanda algının değişeceğini düşünüyorum” dedi.

Gürsel ise Kutman’a başarısının sırrını ve kendi içindeki dengeyi sorduğunda Kutman, şunları söyledi:  

“60 yaşını geçtiğim için korkmamaya yemin ettiğim bir soru. Gençlikten gelen her şeye karşı bir duvar örme saklanma duygusu sizi başarıya ulaştırıyor. Hayatta sürekli o dengeyi kurmak için çarpışmak zorunda kalıyorsun. Çocuk yok eşim yok, 7/24 çalışıyorsunuz. Bu duvarlar bu savaş gerekliliği başarıya doğru otomatikman itiyor.”

Kutman ve Gürsel bir proje için birlikte çalışıyorlar. Kutman’ın işveren –mimar ilişkisine yönelik sorusunu Gürsel şöyle yanıtladı:

“Mimar ve işverenin aynı şeyi istiyor olman lazım. Ortak proje yapılıyor biz işverenin fikirlerini nasıl birleştirebiliriz ona bakıyoruz. Yüzde 100 uymaz ama birlikte bir noktaya gelmeleri lazım.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde