Mehmet Cengiz'e kötü haber: Cennet Koyu'nda antik kalıntılar bulundu

Mehmet Cengiz'e kötü haber: Cennet Koyu'nda antik kalıntılar bulundu

Cengiz İnşaat'ın otel projesi başlattığı Bodrum Cennet Koyu'nda antik kalıntılar bulunduğu iddia edildi.

Mehmet Cengiz'e kötü haber: Cennet Koyu'nda antik kalıntılar bulundu
16px
24px
19.07.2022 19:19
ABONE OLgoogle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde doğal ve arkeolojik sit alanları ile kaplı dünyaca ünlü Cennet Koy’da Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen turistik tesis ve lüks villaların olduğu inşaat alanı çalışmalarında antik kent kalıntılarına ulaşıldığı iddia edildi.

Cengiz İnşaat, Bodrum Cennet Koyu'ndaki 678 bin metrekarelik araziyi özelleştirme İdaresi'nden satın aldı. Bölgede villa ve otel inşaatına başlayan Cengiz, projesi Danıştay tarafından 2 kez iptal edilse de bu iptal kararları uygulanmadı ve tartışmalı inşaata start verildi.

100 adet villa ve otel projesi için binlerce ağacın kıyıma uğrayacağı ve doğal habitatın bozulacağı Bodrum halkını ayaklandırsa da projeye çalışmaları başladı.

Tartışmalı projede, bölgede yapılan kazı çalışmalarıyla bir skandala daha imza atıldı. Bölgede başlanan inşaat sonrasında antik dönemden kalma kalıntılar bulunduğu yönünde iddialar gündeme geldi.

Cengiz İnşaat'ın kazısında bulunduğu söylenen bu antik kalıntılar hakkında hala net bir açıklama yapılmazken, bu kalıntıların üzerine bir inşaat yapılması söz konusu bile olmamalı!

Bölgede başlanan inşaat sonrasında antik dönemden kalma kalıntılar bulunduğu yönünde iddialar oluştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde