Mehmet Cengiz'den açıklama: Londra'da sokak satın aldığım asılsızdır

Mehmet Cengiz'den açıklama: Londra'da sokak satın aldığım asılsızdır

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, “Londra'da ailesi için sokak satın aldığı” iddiasına açıklama yaptı.

Mehmet Cengiz'den açıklama: Londra'da sokak satın aldığım asılsızdır
16px
24px
07.01.2022 11:57
ABONE OLgoogle

Cengiz Holding'in iştiraki Eti Bakır A.Ş. Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisinin Genel Müdürü Emre Kayışoğlu, Sabah gazetesi'ne İngiltere'de fabrika aldıklarını açıklamıştı.

Cengiz Holding, “Mehmet Cengiz İngiltere'de fabrika satın aldı!” başlıklı haberde geçen bazı yanlış bilgilere ilişkin düzeltme gönderdi. Açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

"Dünya Bankası’nın ‘dünyada devletten en çok ihale alan şirketler’ listesi, hatalı olduğuna dair yapılan itirazlar neticesinde bankanın resmi sitesinden kaldırılmıştır.

Adı geçen listede; şirketlerin %100 pay sahibi olmadığı, sonradan dahil olduğu veya bazılarından çıktığı projeler göz ardı edilmiştir. Ayrıca yapım işi niteliğinde olmayan (yap-işlet-devret veya imtiyaz hakkı verilmesi vb) ihalelerde, sözleşme gereği şirketlerin kamuya ödemekle yükümlü olduğu meblağların da değerlendirmeye dahil edilmiş olması, listede yer alan diğer hatalı unsurdur. Kaldı ki tablo, tüm dünyadaki şirketleri değil sadece gelişmekte olan ülkelerdeki ihale alan şirketleri kapsamaktadır.

Yine haberinizde yer alan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz'in “Londra'da ailesi için sokak satın aldığı” iddiası asılsızdır.."

Not: Mehmet Cengiz'in Londra'da sokak aldığı iddiasını Aydınlık Gazetesi yazarı İsmet Özçelik yazmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde