Mehmet Ağar ve Tolga Ağar, Bodrum Yalıkavak'dan resmen çıkarıldı!

Mehmet Ağar ve Tolga Ağar, Bodrum Yalıkavak'dan resmen çıkarıldı!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası gündeme gelen Bodrum Yalıkavak Marina’da yönetim değişti.

Mehmet Ağar ve Tolga Ağar, Bodrum Yalıkavak'dan resmen çıkarıldı!
16px
24px
01.06.2021 08:26
ABONE OLgoogle

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Yalıkavak Marina Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan Mehmet Ağar'ın yerine İtalyan uyruklu Moreno Occohiolini getirildi.  

Tolga Ağar ve Mehmet Ağar, yönetim kurulu üyeliğinden çıkarken, karar Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandı. 

Yalıkavak Marina'dan Mehmet Ağar açıklaması: Görevi sona erdi Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrası gündeme gelen Bodrum Yalıkavak Marina’da yönetim değişti. Mehmet Ağar’ın Bodrum Yalıkavak Marina Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılışına ilişkin karar Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre, Mehmet Ağar’ın yerine Yönetim Kurulu Başkanı olarak İtalya uyruklu Moreno Occohiolini atandı. Mehmet Ağar’ın ayrıldığı yönetim kurulu üyeliğine ise Ahmet Güven Kartal getirildi.

Sağlık sorunları denildi

Öte yandan, Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar da şirketin yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldı.

AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın yerine Bodrum Yalıkavak Marina yönetimine giren isim Serkan Uzun oldu.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, “Zor bir ameliyat geçirdim, sağlığımı düşünüyorum, yönetim kurulu ne yaptı bilmiyorum zaten ayrılmak niyetindeydim” diye konuşmuştu.

Marinadan yapılan açıklamada ise “Mehmet Ağar’ın şirketimizdeki görevinin sona erdiği bilgisini kamuoyuyla paylaşırız” denilmişti. Marinadan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ağar'ın 17 Mayıs itibariyle görevinden ayrılma isteğini yazılı olarak bildirdiği ve Ağar'ın sağlık sorunları nedeniyle gerekli işlemlerin yapılmasının ertelendiği kaydedilmişti.

MARİNA’NIN SAHİBİ RSR HOLDİNG

Milli Emlak’a ait olan Yalıkavak Marina, 1996 yılında Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi adına tescil edildi. Marinayı 2003’te Cefi Kamhi aldı ve 2011’de satışa çıkardı. Şirketin yüzde 90 hissesi Palmali Otel İşletmeleri Yatırım ve Turizmi Limited Şirketi tarafından satın alındı. 

El değiştirme sonucu hisselerin yüzde 100’ü Palmali Otelcilik, Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi’nde toplandı. 2017 yılına kadar Yalıkavak Marina’nın iki ortağı vardı.

Biri Azeri kökenli iş adamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu; diğeri ise merkezi Singapur’da bulunan Anar Alizade’ye ait RSR Holding.

Mubariz Gurbanoğlu, 2016 yılında kendi hisselerini ortağı Alizade’ye sattı. Ancak bu satış mahkemelik oldu.

Gurbanoğlu, yanında çalışan 3 kişi tarafından dolandırıldığını, 200 milyon dolardan fazla değeri olan marinanın 30 milyon dolara satıldığını belirterek mahkemeye başvurdu.

Hali hazırda Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret AŞ’nin tek pay sahibi olarak kayıtlarda “BYK Otel İşletmeleri Yatırım ve Turizm limited” adlı şirket görüyor. Bu şirketin de tek pay sahibi Yalıkavak Holding Limited. Malta’da kayıtlı bu şirketin sahibi ise Singapur merkezli RSR Holding.

Ne olmuştu? 

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker ilk videolarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na kumpas kurmakla suçlamıştı. 

Peker’in iddiasına göre; Ağar, Mansimov’u tehdit ederek Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya el koymuştu.

Sedat Peker’in iddialarını yanıtlayan Mehmet Ağar ise, "Rica üzerine yönetici olarak buradayım. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağar’ın ifadelerine ilişkin daha önce devlette görev yapmış birinin Yalıkavak marinada görevinin olmaması gerektiğini söylemişti.

Soylu "Ben olsam 48 saat içinde bırakırım" demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde