Meğer MB'nin başına Şimşek geliyormuş

Meğer MB'nin başına Şimşek geliyormuş

Başbakan Erdoğan ilk kez açıkladı: Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası'nın başına getirecektik

Meğer MB'nin başına Şimşek geliyormuş
16px
24px
27.09.2012 08:04
ABONE OLgoogle

Başbakan Erdoğan ilk kez açıkladı: Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası'nın başına getirecektik. Cumhurbaşkanı Sezer karşı çıktı. 'Eşinin başı kapalı değil, hatta Müslüman bile değil' bilgisini verdim. Kendisi 'Ben öyle uygun gördüm' dedi. Mecburen biz de başka alternatif (Durmuş Yılmaz) bulduk

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, henüz bakan değilken Merkez Bankası Başkanı olmasına, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onay vermediği ortaya çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan, dün akşam Kanal 7'de yayınlanan 'İskele Sancak Özel' programına katılarak gazetecilerin güncel konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan özetle şunları söyledi:

ŞEMDİNLİ'DEN DEFOLDULAR: Daha önce bireysel hedefler belirlemişti terör örgütü. Şimdi ise bir alan hakimiyeti tesis etmenin gayreti içinde. Şemdinli'deki deneme buydu. Ama orada attığı adımda başarılı olamadı. Ve çok ciddi zayiat vererek oradan defoldular adeta inlerine geri girdiler. Bizim sıkıntımız mayınlar. Mayınlara yönelik güvenlik güçlerimizin oluşturduğu yeni çalışmalar var. Onda da daha olumlu neticeler alacağız.

OSLO'DAKİ SAMİMİYETSİZLİK: Görüşmelerin kesilmenin bazı sebepleri oldu. O da iletişimdeki samimiyetsizlikti. İster istemez keselim bu işi dedik. O aslında bir belge değil. Onların hazırladığı kendilerine göre uydurma 9-10 maddelik bir yazı. Bunu belge olarak sundular. Oradaki görüşmelerden bunun içinde yok mu vardır tabi. Ama bir evrakın belge olması için tarafların altında imzası olması gerek var mı yok. Terör örgütü bunu servis etti.

İSTİHBARAT YAN GELİP YATMAZ: (CHP'nin açıkladığı belge) Böyle bir belge olsa müsteşarım o belgeleri bana getirir. O imza varsa 'Bu imzayı nasıl attın' diye sorardım. Her görüşmeden sonra bu görüşmeler bize geliyor özetleniyor. Dünyanın neresinde istihbarat teşkilatları yan gelip yatar. Sadece istihbarat teşkilatı değil medyadan da istifade etmek isteriz.

İMRALI'YLA GÖRÜŞEBİLİRİZ: Gelin hep beraber bu taşın altına elimizi koyalım ne gerekiyorsa yapalım bu arada İmralı'yla görüşmeler yeniden olabilir.

GÜL'LE ARAMIZDA PARAZİT ARAYIŞI: Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 yıl var. Bunlar gündemimizde değil. Birileri Abdullah Bey'le aramıza edebe, adaba sığmaz şekilde spekülasyonlar yapmak suretiyle parazit oluşturma, kendilerine göre virüs oluşturmaya çalışıyorlar.

AYAKKABILARIYLA UĞRAŞTILAR: Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası'nın başına getireceğim, kararımızı gönderdik, sonuç olumsuz. Cumhurbaşkanımıza (A. Necdet Sezer), 'Niye yapmıyoruz' diye sordum. 'Kalite bir arkadaş, eşinin başı kapalı değil, hatta Müslüman bile değil' dedim, 'Ben böyle düşündüm' cevabını verdi. Cumhurbaşkanımız; ben de saygı duymak durumundayım. O yüzden yeni alternatif bulduk, onun da (Durmuş Yılmaz) ayakkabılarıyla uğraştılar. Bunlar bize zaman kaybettirdi.

NEFRET FİLMİNE YASAK: (Hz. Muhammed'e hakaret içeren film): Ulaştırma Bakanlığı'yla bir çalışma başlattık. Bunun Türkiye'de yayımını sonuna kadar durduracağız.

DOĞALGAZA ZAM YOLDA: Biz doğalgaza mecburen zammı yapmak durumundayız. Bu konuda çok sabırlı gittik. Fakat dünyada akaryakıta gelen zamlardan doğalgaz da ciddi manada etkileniyor. Bu zam yapılmadığı takdirde siz hepsini Hazine'ye devrediyorsunuz. Kışa girerken böyle bir adımı atacağız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde