Medipol yine yola taştı, kimse dur demiyor

Medipol yine yola taştı, kimse dur demiyor

Medipol Hastanesi’nin Bağcılar'da yol üzerine yaptığı ek binanın ardından, şimdi de yemekhane inşaatı yola taşarak yapılıyor. Sokağın bariyerlerle kapatılması üzerine mahalleli bariyerleri yıktı.

Medipol yine yola taştı, kimse dur demiyor
16px
24px
24.09.2019 05:06
ABONE OLgoogle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu İstanbul Bağcılar’daki Medipol Üniversitesi Hastanesi’nin bir inşaatı daha yola taştı.

Hastane kampusu yanındaki arsaya yemekhane binası inşaatı yapıldığı iddiasıyla çalışma başladı. Hastane kampusu ve inşaat çalışması yapılan arsa arasında kalan sokak da bariyerlerle kapatıldı. Kapatılan sokağın bir bölümde asfaltın sökülerek zeminin kazıldığı görüldü. Medipol'e kamu arazileri yetmedi, yolun üzerine çıktı

Yurttaşlar sokağın kapatılmasına ve inşaatın sokak üzerine taşmasına tepki gösterdi. Sokak girişine yerleştirilen bariyerlerin geçen günlerde yurttaşlar tarafından kaldırılması üzerine bölgeye çevik kuvvet ekibi gönderildiği öğrenildi.

BİLGİ ALAMIYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Tuncer, inşaat çalışmasına dair konuştu:

“Medipol Hastanesi inşaatıyla alakalı ne Bağcılar Belediyesi’nde ne de Büyükşehir Belediyesi’nde imar ve plan değişikliği gözüküyor. İki belediyenin de bu yönde bir meclis kararı da bulunmuyor. AKP’li Bağcılar Belediyesi tarafından konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ilgilendirdiği ve inşaatın oraya sorulması gerektiği ifade edildi. Medipol’ün inşaat çalışmaları ile alakalı hiçbir yerden bilgi alamıyoruz.” İki tarihi bina daha Medipol’e geçti

KİMSE UMURSAMADI

Mahalle sakini Kerem Korkmaz da caddeyi kapatan inşaat ile ilgili muhatap bulamadığını kaydederek, “Büyükşehri ve Sağlık Bakanlığı’nı aradım. İBB, ‘Sağlık Bakanlığı’nı ara’ dedi. Sağlık Bakanlığı, ‘Kardeşim sen burayı neden aradın?’ dedi.

Yağmur yağarsa bizim evlerimiz sular altında kalacak. İnşaat nedeniyle evlerimiz çukurda kaldı. Her yere yazdım kimse umursamadı. CİMER’e defalarca yazmama rağmen durumu açıklar nitelikte bir geri dönüş yapılmadı” diye konuştu.

Aynı hastane kampusu için yapılan 40 katlı ek bina inşaatı da yola taşmıştı.

İsmail Arı/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde