Mecliste HDP, Kılıçdaroğlu görüşmesi var

Mecliste HDP, Kılıçdaroğlu görüşmesi var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı TBMM'deki makamlarında ziyaret etti. Söz konusu ziyaret geçtiğimiz hafta ertelenmişti.

Mecliste HDP, Kılıçdaroğlu görüşmesi var
16px
24px
20.03.2023 12:04
ABONE OLgoogle

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı TBMM’deki makamında ziyaret ediyor.

HDP'den yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, bugün saat 12:00’de Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı TBMM’deki makamında ziyaret edecektir. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ve Eş Genel Başkanlarımız grup yönetim toplantı salonumuzda bir basın toplantısı düzenleyecektir" denilmişti.

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı TBMM'deki görüşmesi başladı.

NE OLMUŞTU

Kılıçdaroğlu'nun 18 Mart Cumartesi günü gerçekleştireceği HDP ziyareti ertelenmişti. Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ertelenmesinin nedenine ilişkin soruya, "Bunu bana değil, ev sahibine sorun" yanıtını vermişti.

HDP'den yapılan açıklamada ise, “Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimize ziyareti program yoğunluğundan dolayı ileri bir tarihe ertelenmiştir” denilmişti.

AÇIKLAMALAR YAPILDI

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından liderler basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. "Kendilerine Millet İttifakı'nın hazırladığı ortak mutabakat metnini ve anayasa değilikliği metnin verdik. Bağımsız ve tarafsız ayrgı mutlaka olmalı, hukuk devleti mutlaka olmalı, gelir dağlımındaki dengesizliğin giderilmesi gerekiyor. Yerel yönetimler üzerinde duruldu" diyen Kılıçdaroğlu, "Kayyum uygulamasının olmaması gerektiğini ifade ettik. Seçimle gelen seçimle gider" ifadelerini kullandı.

"Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir. TBMM'nin varlığı sorunları çözen bir Meclis olmasından kaynaklıdır. Biz milletin sağduyusuna güvenerek var olan sorunların tamamını çözmeye hazırız" diyen Kılıçdaroğlu, hiçbir sorunun çözümsüz olmadığı mesajı verdi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde