Meclis’te sahte bal isyanı

Meclis’te sahte bal isyanı

Tarım Bakanlığı’nın piyasadaki sahte balların bu yıl sonuna kadar tüketilmesinin önünü açan düzenlemesi tartışılırken, Meclis’te adeta sahte bal isyanı yaşandı.

Meclis’te sahte bal isyanı
16px
24px
07.03.2020 10:28
ABONE OLgoogle

TBMM Genel Kurulu'nda ürün güvenliğiyle ilgili yasa teklifinin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, sahte olduğundan şüphelenerek memleketinden getirdiği balı 2.5 ay önce incelenmesi için Gıda ve Kontrol Genel Müdürü'ne teslim ettiğini ancak bugüne kadar kendisine sonucun bildirilmemesine anlam veremediğini söyledi.

Israrla sürdürdüğü bilgi talebine sonunda geçen hafta telefonda, “Getirdiğiniz bal sahte” yanıtının verildiğini ancak yine de yazılı metin sunulmadığını belirten Şahin, isyanını şöyle dile getirdi: Sahte ballar 'devlet izniyle' halka satılacak: Stoklar erisin diye

* 2.5 ay kadar önce bir arkadaş sahte bir bal ve baharatlar getirdi. Ben de aldım Ankara'ya getirdim, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü'nü şahsen kendim aradım.

* Aradan 2.5 ay geçti, hemen hemen her hafta Gıda ve Kontrol Genel Müdürü'nü, özel kalemini aradım, bir milletvekili olarak hâlen sonucu almış değilim.”

‘Bu şirketleri kimlerin koruduğunu merak ediyoruz'

TBMM Genel Kurulu'nda ürün güvenliğiyle ilgili yasa teklifinin görüşmeleri sırasında söz alan Dr. Fikret Şahin, Tarım Bakanlığı'nın sahte pekmez, peynir ve bal için üretim yasağı getirmesine rağmen sahte balın tüketimine yıl sonuna kadar izin verilmesini eleştirdi.

Pekmezin ve peynirin sahte olması nedeniyle yasaklandığını ancak sahte balın tüketimine 10 ay boyunca izin verildiğini ifade eden Şahin; Arıcılar Birliği Başkanı sahte bal üreticisi çıktı

* Bu sahte bal üreticilerinin özelliği nedir, neden bir yıl daha vatandaşı zehirlemeye devam edecekler, buna neden müsaade ediliyor? Sahte balları kimler üretiyor, kimlere halkın sağlığı üzerinden kazanç imkanı sunuluyor, bu şirketleri kimler koruyor merak ediyoruz” dedi.

Erdoğan Süzer/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde