Meclis'e '7 Milyarlık af' yasasını getiren kim çıktı?

Meclis'e '7 Milyarlık af' yasasını getiren kim çıktı?

Çarpıcı bir konuyu da gündeme taşıyan Ataş, “Bu maddeyi savunan Bakan Yardımcısı aynı zamanda Türk Telekom’un da yönetim kurulu başkanı ve kendi şirketinin borcunu siliyor” diye konuştu.

Meclis'e '7 Milyarlık af' yasasını getiren kim çıktı?
16px
24px
13.11.2020 16:17
ABONE OLgoogle

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’e sunulan bir yasa tasarısının arka planında yaşananları açıkladı.

Ataş, iktidarın insan sağlığına zararlı olan baz istasyonlarını yasal hale getirmek istediğini belirterek, “Eğer söz konusu teklif, yasalaşıp hayata geçirilse arsalara 15 metrelik, bina çatılarına da 10 metrelik baz istasyon antenleri dikilebilecek. Ayrıca bugüne kadar ruhsatsız kurulan ve belediyelerin ruhsatsız baz istasyonları nedeniyle telefon operatörlerine kestiği 6,8 milyar lira ceza da affedilecek” dedi.

MADDEYİ SAVUNAN BAKAN YARDIMCISI AYNI ZAMANDA TELEKOM’UN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Çarpıcı bir konuyu da gündeme taşıyan Ataş, “Bu maddeyi savunan Bakan Yardımcısı aynı zamanda Türk Telekom’un da yönetim kurulu başkanı ve kendi şirketinin borcunu siliyor” diye konuştu.

Ataş, “İş bulamadığı için bunalımda olan gençlerin öğrenim kredi borçlarını silmeyenler, çiftçilerin kredileri faizsiz ertelemeyenler, esnafın kredi borçlarının ötelemeyenler, ‘Evime ekmek götüremiyorum.’ feryatlarına kulak tıkayanlar, milleti ekmeğe muhtaç edenler, vatandaşa iban atanlar şimdi devasa telekom şirketlerinin borçlarını siliyor, hem de üstüne vatandaşı zehirleyen düzenlemeyle beraber yapıyor” şeklinde konuştu.

“KENDİ YÖNETTİĞİ ŞİRKETİN BORCUNU DA SİLMEKTEDİR”

İktidarın hayata geçirmek istediği uygulamaya tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, baz istasyonlarının insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekti.

“İlgili komisyonda kabul edilen maddeye göre umumi hizmet alanları, yol, otopark, yaya bölgesi gibi yerler ile kamu ve özel mülkiyete tabi arsa ve arazilerde baz istasyonu kurulabilecek ve ruhsatlandırılabilecektir” diyen Ataş, “Bu maddenin Komisyon görüşmeleri sırasında Ulaştırma Bakan Yardımcısı Fatih Sayan, haberleşme altyapısının güçlendirilmesinin amaçlandığını belirterek bu maddeyi savunmuştur, ancak bu maddeyi savunan Bakan Yardımcısı aynı zamanda Türk Telekom’un da yönetim kurulu başkanıdır. Yani kendi yönettiği şirketin borcunu da silmektedir” dedi.

ATAŞ: VATANDAŞA IBAN ATIYORLAR AMA DEVASA ŞİRKETLERİN BORCUNU SİLİYORLAR

“Vatandaşa IBAN atanlar, vatandaşın borcunu ötelemeyenler, devasa Telekom şirketlerinin borçlarını siliyor” diyen Dursun Ataş, şunları söyledi: 

“İş bulamadığı için bunalımda olan gençlerin öğrenim kredi borçlarını silmeyenler, maliyetlerin artması, ürünlerinin para etmemesi yüzünden toprağını işlemeyi bırakmak zorunda kalan çiftçilerin kredileri faizsiz ertelemeyenler, pandemide bin bir zorluk çıkararak verdikleri esnaf kredilerinin ödemesinin geldiği bugünlerde pandemi devam etmesine rağmen kredi borçlarının ödemelerini ötelemeyenler, esnafın ‘Evime ekmek götüremiyorum.’ feryatlarına kulak tıkayanlar, milleti ekmeğe muhtaç edenler, pandemi döneminde canla başla ve fedakârca çalışan sağlıkçıların haklarını gasbedenler, vatandaşın borcu olduğunda hemen e-haciz gönderenler, birçok ülke vatandaşına karşılıksız pandemi yardımı yaparken vatandaşa iban atanlar şimdi devasa telekom şirketlerinin borçlarını siliyor hem de üstüne vatandaşı zehirleyen düzenlemeyle beraber yapıyor.”

İKTİDARIN SÖZ KONUSU KANUN TEKLİFİ AÇIKÇA ANAYASA’MIZA DA AYKIRIDIR

Yerleşim yerlerinin içine imar planlarına aykırı olarak yerleştirilmiş çok sayıda baz istasyonunun insanları zehirlediğini ve sağlığı bozduğunu dile getiren Milletvekili Ataş, “Teknoloji insan hayatını kolaylaştırmakta ancak insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri de tüm dünyada tartışılmaktadır. İktidarın söz konusu kanun teklifi açıkça Anayasa’mıza da aykırıdır. Anayasa’mızın 56’ncı maddesinde ‘Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.’ denilmektedir. Yine, Anayasa’mızın 5’inci maddesinde söz edilen devletin temel amaç ve görevlerine aykırıdır. ‘İletişim hakkı’ kapsamında değerlendirilse dahi iletişim hakkının, sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkını tehdit etmeyecek bir biçimde düzenlenmesi gerekmektedir. Açıkça Anayasa’ya aykırı bu maddenin tekliften çıkarılması ya da Anayasa’mıza ve insan sağlığına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçektir ancak vatandaşların sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşama haklarını ellerinden alabilecek bir düzenleme de yapılmamalıdır” şeklinde konuştu.

BİR AVUÇ ZENGİNİ MUTLU ETMEK YERİNE MİLLETİMİZİN REFAH SEVİYESİNİ ARTIRALIM

AKP iktidarına seslenen ve “Devasa şirketlerin, yandaşlarınızın borcunu sileceğinize vatandaş lehine düzenleme yapın” çağrısıyla da dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Devasa telekom şirketlerine kıyak yapmak, milyon dolarlık şirketleri kollayıp yandaşlarınızın vergi borçlarını silmek yerine ekonomik krizden bunalmış, geçim sıkıntısı çeken vatandaş lehine düzenlemeler yapalım. Kanunlarla bir avuç zengini mutlu etmek yerine milletimizin refah seviyesini artıralım. Paramızın hızla değer kaybettiği, vatandaşın her gün daha da yoksullaştığı şu günlerde şirketlerin milyonluk borçlarını silmenin mantığı nedir? Silecekseniz garibanın, yoksulun, asgari ücretlinin, İzmir’deki afetzedelerin, öğrencilerin, zor durumdaki esnafların, üretim yapamayan çiftçinin, hayvancılık yapanların, batmak üzere olan küçük işletmelerin borçlarını silin, tuzu kuru milyarlık şirketlerin değil” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde