Mc Donald's Türkiye'nin yeni sahibi Birleşik Holding Limited kim?

Mc Donald's Türkiye'nin yeni sahibi Birleşik Holding Limited kim?

Anadolu Grubu, McDonald's Türkiye'nin işletme haklarını 280.7 milyon TL'ye Birleşik Holding Limited'e sattı. Türkiye'deki McDonald's'ların yeni sahipleri hakkında bilgi yok. Şirketin satın almadan kısa bir süre önce İrlanda'da kurulduğu görülüyor.

Mc Donald's Türkiye'nin yeni sahibi Birleşik Holding Limited kim?
16px
24px
31.01.2020 07:56
ABONE OLgoogle

Anadolu Grubu'nun Mc Donald's'ı Birleşik Holding Limited isimli bir şirkete satışını açıklamasının ardından en büyük soru işaretlerinden biri yaklaşık 47 milyon dolar yani hisse başı 5 dolara yakın bir fiyatla şirketi satın alan yeni patronun kim olduğu.

1986 YILINDA TAKSİM’DE AÇILDI

Türkiye’deki ilk McDonald’s restoranı Ali Vardar tarafından Taksim’de 1986 yılında açıldı. 1998’e gelindiğinde fast food devi Türkiye’de 100 şubeye ulaştı. 2005 yılına gelindiğinde Anadolu Grubu 10+10 yıllığına Türkiye’deki McDonald’s’ların lisans haklarına sahip oldu. McDonald’s’ın Türkiye’de 250’yi aşkın restoranı bulunuyor.

MC DONALD'S TÜRKİYE SATILDI

Anadol Grubu, Mc Donald's'ı kime sattı?

Türkiye'de ne internette ne de sicil kayıtlarında izine rastlanmayan Birleşik Holding Limited kime ait?

2020’NİN İLK ÇEYREĞİNDE SONUÇLANACAK

Anadolu Grubu Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, “Anadolu Restoran sermayesinin %100’ünü temsil eden hisselerini ‘Birlesik Holding Limited’ şirketine satışının yapılması için hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır. Hisse devri, resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması sonrasında tamamlanacak olup, 2020 yılı ilk çeyreği içerisinde sonuçlandırılması öngörülmektedir” denildi.

Hisse devir sözleşmesi kapsamında Anadolu Restoran’ın hisse değerinin 280.7 milyon lira olarak belirlendiği ifade edilen açıklamaya göre, satış sonucu 222.4 milyon lira kâr oluşurken, satış kârının %75'i vergi istisnasından faydalanmak maksadıyla özkaynak hesaplarında tutulacak.

BİRLEŞİK HOLDİNG LİMİTED KİMİN?

Yapılan araştırmaya göre şirket kısa süre önce büyük olasılıkla da Mc Donald's satın alması için İrlanda Dublin'de ticaret kayıtlarına girmiş. 

13 Ocak 2020'de yeni şirket kaydı olarak başvurusu görünen Birleşik Holding Limited, kuruluş işlemlerini 1 gün sonra tamamlarken 20 Ocak'ta ise yönetim değişikliği yaşamış.

Şirketin kayıtlı adresi ise 3rd Floor, Kilmore House,

Park Lane, Spencer Dock, Dublin 1, D01 YE64 olarak görünüyor.

16 günlük bir limited şirket olarak Mc Donald's Türkiye için 280 milyon TL ödeyen bu şirketin arka planındaki hissedar veya hissedarların isimleri ise şimdilik sır gibi.

Şirketin ticaret sicil kayıtlarıyla aynı adreste görünen asıl şirketin ismi ise Londra Borsası'na kote olan Alfa Holding isimli bir şirket.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde