Mayıs ayında yatırım tutarlı teşvikler 13.5 milyar liraya ulaştı

Mayıs ayında yatırım tutarlı teşvikler 13.5 milyar liraya ulaştı

Mayıs ayında 501 kurum ve kuruluşa, çeşitli vergi istisna ve indirimleri ile sigorta primi desteklerini içeren 13.5 milyar TL yatırım tutarlı teşvik belgesi verildi.

Mayıs ayında yatırım tutarlı teşvikler 13.5 milyar liraya ulaştı
16px
24px
29.07.2019 14:35
ABONE OLgoogle

Resmi Gazete’nin 28 Temmuz tarihli sayısında yer alan Mayıs ayı yatırım teşvik belgelerine ilişkin tebliğ eki listeye göre, teşvik belgesi alan kurum ve kuruluşların sabit yatırımları 13.5 milyar TL olarak belirlendi. Teşvik belgeleri kapsamında 19.771 kişilik istihdam öngörülüyor.

Listeye göre, Koçak Farma İlaç ve Kimya AŞ, Tekirdağ’da yıllık 9.3 milyon kilogram kapasiteli ve 2 milyar lira yatırım bedelli ilaç üretim modernizasyon yatırımı için, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 1.54 milyar TL bedelli belediye hizmetleri yatırımı için, Doğu Biga Madencilik AŞ, Çanakkale’de 865 milyon TL bedelli ve yıllık 3.8 ton kapasiteli altın ve gümüş madenciliği zenginleştirme yatırımı için teşvik belgesi aldı.

Resmi Gazete’de ilk kez yayımlanan ve Mayıs ayında tamamlama vizeleri yapılan yatırım teşvik belgelerinin yer aldığı listeye göre, bu ayda tamamlama vizesi alan kurum, kuruluş ve firmaların sabit yatırım tutarı 8.3 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu kapsamda istihdam sayısı ise 20,618 olarak belirlendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde