Maske karmaşası fırsatçılara yaradı: Promosyon olarak satıyorlar

Maske karmaşası fırsatçılara yaradı: Promosyon olarak satıyorlar

Maske dağıtımı ve satışındaki karmaşa fırsatçıların yüzünü güldürdü. Bazı fırsatçılar satışı yasaklanan maskeyi promosyon olarak hijyen paketlerine dahil ederek kazanç sağlıyor.

Maske karmaşası fırsatçılara yaradı: Promosyon olarak satıyorlar
16px
24px
10.04.2020 10:24
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, e-devlet üzerinden yapılan başvuruyla maskelerin vatandaşa ücretsiz dağıtılacağını ve maske satışının yasaklandığını açıklamıştı. Karar üzerine eczaneler maske satışını durdururken ücretsiz dağıtılacak maskelerin de gecikmesi fırsatçıları harekete geçirdi. Yurttaşlar bir süredir ne ücretsiz maske temin edebiliyor ne de satın alabiliyor.

Merdiven altı üretilen ürünleri elinde kalan bazı firmalar ise, maske satışında hijyenik paket fırsatçılığına başladı. Bazı internet siteleri yaptıkları kampanyalarla kolonya, eldiven, antibakteriyel jel, siperlik, gözlük ve maskeleri paket adı altında fahiş fiyatlara satıyor. Set içinde maske ismi geçmiyor.

Adı kullanılmadan maske satışının yapıldığını söyleyen Tüketiciyi Koruma Derneği TÜKODER İzmir Şube Başkanı Cevdet Uçan, "Bir paket hazırlanıyor ve bu paketin içerisinde çeşitli izolasyon malzemeleri var. Yalnız maskeyi temin edemedikleri için vatandaşlar da grup ürünleri almak zorunda kalıyor. Yasak olduğu halde bu maskenin paket içine dahil edilmesi çok yanlış. Bu bir nevi vatandaşı kandırmaktır. 'Ben size maskeyi veriyorum, yok demiyorum ama karşılığında yanında yüksek fiyatlarla birtakım ürünler takdim ediyorum' demektir. İnsanların sağlıklarını korumaları konusunda birçok temel şeye ihtiyacı olduğu dönemde bunu fırsata çevirenlerin cezalandırılması gerekiyor" dedi.

'YAPTIĞINIZ ALIŞVERİŞTEN SORUMLU DEĞİLLER'

Bu satışların genellikle internet siteleri üzerinden yapıldığını söyleyen Uçan, "Özellikle internet sitelerinin bu tarz paketler oluşturup, sattığını görüyoruz. Tüketici mesafeli yapılan satışlarda 14 gün içerisinde almış olduğu üründe herhangi bir ayıp gördüğü takdirde iade etme hakkına sahiptir. Eğer maske amacına uygun değilse, koruyuculuğu düşükse iade etme hakkına sahipsiniz. Alışveriş yapılan internet sitesinin bu konuda ticari bir unvanı yoksa bu kişilerin mutlaka cezalandırılması gerekiyor. Bu kişiler sizin yaptığınız alışverişten sorumlu da olmuyor" şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde