Martı'dan hakkında soruşturma başlatan Rekabet Kurulu'na yanıt

Martı'dan hakkında soruşturma başlatan Rekabet Kurulu'na yanıt

Rekabet Kurulu'nun soruşturma başlattığı Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dolarla işlem yapılan bir borsaya girdiği hatırlatılan Öktem, yıl sonu dolar tahmini sorusunu yanıtsız bıraktı. Rekabet Kurulu'na ise süreç boyunca yardımcı olacaklarını söyledi.

Martı'dan hakkında soruşturma başlatan Rekabet Kurulu'na yanıt
16px
24px
11.08.2022 15:09
ABONE OLgoogle

Dün Rekabet Kurulu, Martı'ya soruşturma başlattıklarını duyurdu. Bu gelişmenin ardından Martı'nın ne diyeceği merak konusuydu. Bugün düzenlenen basın toplantısı ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Martı Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, Rekabet Kurulu tarafından başlatılan soruşturmadan İstanbul Borsası yerine neden New York Borsası'nın tercih edildiğine kadar pek çok soruya cevap verdi.

'Rekabet Kurulu'na yardımcı olacağız'

Martı'nın 1 Ağustos'ta New York Borsası’na gireceğini duyurmasından 10 gün sonra Rekabet Kurulu tarafından Martı İleri Teknoloji AŞ'ye yönelik soruşturma açılmasını kararlaştırılmıştı.

Cumhuriyet'ten Gülben Dikmen'in haberine göre; Gazetecilerin soruları üzerine konuya ilişkin açıklama yapan Öktem "İşin başından beri işimizi kanunlara ve etik değerlere uygun şekilde yapmaya çok dikkat ettik. Devlet kurumlarının işini iyi yapmasını sağlamak da bizim bir görevimiz. Süreç boyunca yardımcı olacağız" dedi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından New York Borsası’nda MRT sembolü ile işlem görecek Martı’nın bilançosuna maksimum 280 milyon dolar nakit girmesi bekleniyor.

'Sürdürülebilir başarı'

Gazetecilerin "Neden Borsa İstanbul yerine NYSE?" sorusunu cevaplayan Öktem şu ifadelere yer verdi:

"Paylaşımlı yolculuk ve mikromobilite hem dünyada hem ülkemizde sürekli büyüyen bir sektör. Bu büyümeyi karşılayacak sermayeyi sağlamak için de ABD sermaye piyasalarına erişme ayrıcalığını yakalamayı ve üst düzey yatırımcıların desteğini almayı hedefledik. New York Borsası’na açılan bir Türk şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu hamlemizin de uzun vadeli büyüme ve sürdürülebilir başarı için bir temel oluşturduğuna inanıyoruz. Birleşme amaçlı ortaklıklar süreci hızlandırıyor, bizim amacımız paylaşımcı çevreci ulaşımı hızlı bir şekilde ülkenin her tarafına taşımak olduğu için biz bu yolu tercih ettik."

'Ulaşım harcamaları bir lüks değil'

Projelerini global düzeye taşımadıklarını ve Türkiye odaklı çalışmalar yaptıklarını belirten Öktem, Türkiye'yi çok ciddi bir mobilite pazarı olarak gördüğünü ifade etti.

Türkiye'nin G20 ülkelerinin arasında ulaşım Super App’i olmayan tek ülke olduğunu söyleyen Ökten "Zorlu pandemi süreci, ulaşım fiyatlarındaki hızlı yükseliş, ülkemizde paylaşımlı mikromobilite araçlarının önemini ve bu hizmete olan ihtiyacı gösterdi. Yani günümüz dünyasında mobilite ve ulaşım harcamaları bir lüks değil, bir gereklilik" dedi.

Dolar tahmini sorusuna cevap vermedi

2022 yılı sonu için 27 milyonluk yolculuk hedeflerini olduğunu belirten Öktem, yıl sonu ciro hedefini ise 23 milyon dolar olarak açıkladı. Türk lirasıyla para kazandığı halde dolarla işlem görecek bir borsaya giriş yaptığı ve dolar bazında hedef koyduğu hatırlatılarak Öktem'e "Sizin yıl sonu dolar tahmininiz nedir? Merkez Bankası verilerini mi baz alıyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Öktem "Bizim işimiz elektrikli çevreci ulaşımı Türkiye'ye getirmek" diyerek soruyu cevapsız bıraktı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde