Marmaris'te iki iş insanı yemek için halk plajına helikopterle iniş yaptı

Marmaris'te iki iş insanı yemek için halk plajına helikopterle iniş yaptı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Kumlubük koyuna inen helikopter sahilde güneşlenenler ve denize girenler için tehlike yarattı. 

Marmaris'te iki iş insanı yemek için halk plajına helikopterle iniş yaptı
16px
24px
14.06.2021 07:34
ABONE OLgoogle

Muğla Marmaris'te halk plajına helikopter indirildi. Bereket Enerji adına kayıtlı olduğu öne sürülen helikopterle inenlerin yemek için getirildiği iddia edildi. Vatandaşların görüntülediği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Bereket Enerji Üretim AŞ’ye kayıtlı helikopterin İzmirli tekstil makinesi üreticisi iki iş insanı taşıdığı öğrenildi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre helikopterin bölgedeki bir butik otele bu şekilde misafir taşıdığı görüldü.

?ref_src=twsrc%5Etfw">June 14, 2021

"PLAJA HELİKOPTER İNDİRİLMESİ YASAK"

Görüntüler, İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Kıdık da tarafından paylaşıldı.

Kıdık, paylaşımında, “Bu helikopter Bereket Enerji’ye ait. Maris Otel’e yemek için müşteri getirmiş. 1. Acil durum olmadığı sürece plaja helikopter indirilmesi yasak. 2. Otellerin helikopter pisti olmalı” ifadelerini kullandı.

Paylaşımına, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün resmi hesabını da etiketleyen Kınık, “SHGM bu durumda nasıl bir müeyyide uygulayacak” diye de sordu.

Yorumlarda otelin hem karadan hem denizden yolunun olmasına rağmen ve bir aciliyet yokken helikopterle yapılan bu tehlikeli taşımaya eleştiri yağdı.

"PLAJA HELİKOPTERLE İNMEK KURALLARA UYGUN MU?"

Gazeteci Fatih Altaylı da, Marmaris’te Kumlubük plajına bir helikopterin indiği anları paylaştı.

O anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan ve tepki gösteren Fatih Altaylı, “Burası Marmaris Kumlubük. Halk plajına inen bu helikopterin yolcuları yemeğe gelmişler. Afiyet olsun da halka açık bir plaja helikopterle inmek kurallara uygun mu?" ifadelerini kullanarak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü etiketledi.

BEREKET ENERJİ: BİZ HELİKOPTERİ 2020'DE SATTIK

Öte yandan yine bazı medya organları ile sosyal medyada helikopterin Ceydan Saydanlı'nın şirketi Bereket Enerji adına kayıtlı olduğunun yazılmasının ardından bir açıklama da Bereket Enerji'den geldi.

Şirketin Sosyal Medya Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Helikopter 2 sene önce VAV Teknoloji Bilişim Sanayi Ve Ticaret AŞ’ye satıldı. Hâlâ o şirketin kayıtlarında olup olmadığı bilinmiyor.

Otelin sosyal medya hesaplarından da helikopterin sahile indiği anlar paylaşıldı.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde