Marmara’daki deniz salyasını 'Kanal İstanbul' bitirecekmiş

Marmara’daki deniz salyasını 'Kanal İstanbul' bitirecekmiş

Hükümet inatla Kanal İstanbul projesine başlamak için gün sayarken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan garip bir açıklama geldi.

Marmara’daki deniz salyasını 'Kanal İstanbul' bitirecekmiş
16px
24px
08.06.2021 09:03
ABONE OLgoogle

Muhalefet Kanal İstanbul’un İstanbul’a büyük bir ihanet olduğu konusunda hemfikirken İktidar ise Kanal İstanbul’a adeta bir kurtarıcı gözüyle bakıyor.

Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Marmara Denizi’nde son günlerde ortaya çıkan deniz salyasını Kanal İstanbul’un bitireceğini öne sürdü.

"KANAL İSTANBUL MARMARA DENİZİ’Nİ TEMİZLEYECEK"

Çamlıca Kulesi'nde düzenlenen özel programda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Karadeniz Marmara'ya göre çok daha temiz. Kanal İstanbul yapıldığında Karadeniz'e akan nehirlerin Marmara'ya karışması söz konusu Bu da Marmara'daki su kalitesini artırıp deniz salyasını da bitirecek. Manipülasyonlar var; su kaynaklarının etkileneceği söyleniyor. Sazlıdere barajı İstanbul'un %2.8'ine denk geliyor. İstanbul'un su rezervine Kanal İstanbul ile Piriççik ve Kahramadere barajları ile daha fazla katkı sağlayacağız. Toplam maliyeti 15 milyar dolar. Üzerinde 6 köprü var; fiyata bunlar dahil, 5 yılda tamamlayacağız." diye konuştu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde