Bahçeli ,TBMM'de geçici başkan
GÜNDEM / 11 dk. önce
Bahçeli ,TBMM'de geçici başkan
İYİ Parti binasına saldırı davasında karar
GÜNDEM / 15 dk. önce
İYİ Parti binasına saldırı davasında karar
Gözler Kılıçdaroğlu'nda: MYK'yi açıklayacak
GÜNDEM / 2 saat önce
Gözler Kılıçdaroğlu'nda: MYK'yi açıklayacak
Erdoğan, Barlas'ı bu sözlerle uğurladı
GÜNDEM / 3 saat önce
Erdoğan, Barlas'ı bu sözlerle uğurladı
HABERLER>GÜNDEM
5 Ağustos 2021 Perşembe - 13:38

Mansur Yavaş'tan soruşturma açıklaması: Ankara'da imar baronları dönemi ortadan kalktı

Sabah gazetesinin, Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlatıldığına dair haberine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi.

Mansur Yavaş tan soruşturma açıklaması: Ankara da imar baronları dönemi ortadan kalktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılması için inceleme yapılmasına onay verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılması için inceleme yapılmasına onay verdiği belirtildi.

Sabah gazetesinden Tolga Özlü’nün haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ın, TOGO İkiz Kuleleri'ni mühürlemesi ve ruhsatlarının iptal kararlarının ardından Yavaş'ın görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında ön soruşturma başlatılması için İçişleri Bakanlığı'na başvurmuştu. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, 17 Haziran'da Başsavcılığı'nın talebine yanıt verdi.

#reklam#

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Turan Ergun'un imzasının bulunduğu yazıda; Yavaş ve sorumluluğu tespit edilecek ilgili diğer belediye görevlileri hakkında 4483 sayılı kanuna göre ön inceleme yapılması istendi. Başkanlık, ön incelemenin 30 günlük süre içerisinde bitirilmediği takdirde 15 günlük ek sürenin kullanılmasını istedi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Soruşturma yapılmasına onay verildiği ifadesinin "yalan" olduğunu belirtti.

Belediye'den yapılan açıklama şöyle:

"Kamuoyunda Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ için İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesiyle ilgili yer alan haberler hakkında;

- Konu Sinan Aygün’ün Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurusu üzerine yapılan, prosedürün uygulanmasına dair ÖN İNCELEME izninden ibarettir. Bu süreç, kamu görevlileri hakkında yapılan şikâyetler üzerine yürütülen rutin bir idari işlemdir. Soruşturma izni, ön inceleme tamamlandıktan sonraki sürece dair bir işlem olup şu anda böyle bir durum yoktur. Soruşturma, Savcılık makamı tarafından yapılır; burada İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı bir ön inceleme söz konusudur. SORUŞTURMA YAPILMASINA ONAY VERİLDİĞİ İFADESİ YALANDIR.

#reklam#

- Belirli kişilerce belli yayın kuruluşlarından servis edilen, İçişleri Bakanlığı VE MÜLKİYE Teftiş Kurulu üzerinde baskı kurmak amacıyla yapıldığı açık olan bu yalan haberin içeriğiyle ilgili suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu basın kurumlarının bir siyasi duruşlarının olması kabul edilebilir ancak belirli rant odaklarını hangi motiflerle, neden destekledikleri asla anlaşılabilir bir durum değildir.

- Sinan Aygün ve benzeri kişilerin, eski dönemde onlara sağlanan imtiyazlar nedeniyle mahir oldukları bu tip ucuz oyunlarına karşı asla taviz verilmeyeceğinin ve bu dönemin millet iradesi ile sona erdiğinin bir kez daha altını çiziyoruz. “Tek bir karar alıp rantın 10 kat artırıldığı imar baronları dönemi” ortadan kaldırılmıştır.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde “rant” devrinin bittiğini; hiçbir kişi, grup, cemaat, vakfa ayrıcalık tanınmayacağını, halkın parasının ve devlet imkanlarının kimseye peşkeş çekilemeyeceğini bir kez daha vurguluyor; bu uğurda söz konusu bedel ödemek olacaksa, peşinen hazır olduğumuzu da belirtiyoruz."

AYRICALIKLI ÜYELİK
Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR


Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM

BENZER HABERLER

#HelpTurkey etiketiyle yapılan paylaşımlara soruşturma başlatıldı
Orman yangınlarıyla mücadele 9. günde: 6 ilde 15 yangın devam ediyor
Alevlerin arasında kalan Şahan Gökbahar: Evimi terk etmeyeceğim
Azra'nın katili eski kız arkadaşına da jiletle işkence yapmış!
Ankara'da 'Hayalet araç' operasyonu: 45 Milyonluk vurgun
Emekli Hava Albay Yüceliş: Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır
Milas'ta alevler Kemerköy Termik Santrale sıçradı
Haluk Levent açıkladı: AHBAP olarak Kazakistan'dan yangın söndürme helikopteri kiraladık
Pakdemirli'nin röportajı gündem oldu: İnanılmaz başarılıyız, çakmak yaksalar yakalıyoruz
Patronlar Dünyası Külliye'den bildiriyor 
GÜNDEM / 2 saat önce
Patronlar Dünyası Külliye'den bildiriyor 
Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olacak 
GÜNDEM / 1 saat önce
Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olacak 
Mehmet'in Gezegeni
GÜNDEM / 2 saat önce
Mehmet'in Gezegeni
Advertisement
MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oluyor
GÜNDEM / 7 saat önce
MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oluyor
Bahçeli ,TBMM'de geçici başkan
GÜNDEM / 11 dk. önce
Bahçeli ,TBMM'de geçici başkan
Kalp krizi beyni de vuruyor
AKTÜEL / 12 dk. önce
Kalp krizi beyni de vuruyor
İYİ Parti binasına saldırı davasında karar
GÜNDEM / 15 dk. önce
İYİ Parti binasına saldırı davasında karar
Türkiye’nin Kadın Girişimcisi belli oldu
PATRONLAR / 2 saat önce
Türkiye’nin Kadın Girişimcisi belli oldu
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Ana Sayfa Patronlar Ekonomi Finans Gündem Dünya Spor Medya Tekstil İşte Başaranlar Aktüel
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva
X

AYRICALIKLI ÜYELİK

Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol