Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP Milletvekili Sinan Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu
16px
24px
23.12.2019 08:28
ABONE OLgoogle

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, eski CHP'li vekil Aygün hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek' nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede Aygün hakkında kamu davası açılması talep edilerek, "Soruşturma sonucunun etkilenmemesi üzere Aygün'ün terörizm finansmanında kullandığı değerlendirilen mal varlığı üzerinde tedbir alınmasını da talep ediyoruz" denildi.

Ankara'daki Togo Kuleleri'nin mühürlenmesinin ardından inşaatın sahibi Aygün 'rüşvet' iddialarını gündeme getirerek Yavaş ve üç belediye meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Aygün'ün suç duyurusunda bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri Berkay Gökçınar ve Haydar Demir bir yazılı açıklamayla iddiaları reddetmişti.

Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nu da hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi tarafından disipline sevk edildi.

CHP il yönetimi, Aygün’ü 'tedbirli' olarak partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti. İl disiplin kurulunun önümüzdeki hafta toplanarak Aygün’ü partiden ihraç etmesi bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde