Mansur Yavaş ile villada görüşen AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a kötü haber

Mansur Yavaş ile villada görüşen AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a kötü haber

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la bir villada buluşması, AKP'deki kongre planlarını değiştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne gelen dosyanın ardından AKP il yönetiminin sil baştan yenilenmesi bekleniyor.

Mansur Yavaş ile villada görüşen AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'a kötü haber
16px
24px
11.10.2020 19:18
ABONE OLgoogle

Hürriyet yazarı Nuray Babacan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ile özel görüşmesininin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne dosya olarak geldiğini ve il yönetimi hakkında flaş kararın alındığını ifade etti. 

Babacan'ın "Başkentte ince hesaplar! Villa buluşması ipi kopardı" başlıklı yazısında belirttiği olayda AKP’nin kongre süreci devam ederken, Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la bir villada buluşmasının ortaya çıktığını aktardı. 

Babacan, buluşmanın ortaya çıkmasının ardından, AKP’deki Ankara planlarının değiştiğini aktardı.

Nuray Babacan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“AK Parti’nin bir süreden beri pandeminin gölgesinde devam eden kongrelerinde, beklenmeyen ve bilinmeyen bir gelişme yaşanmıyor. Görevden alınacak il ve ilçe başkanları önceden istifa ettirildiği için, kimin gidip kimin kalacağı zaten biliniyor. Delege de salona gidip, kendisine gösterilen adaya oy veriyor.

Tüm partilerde olduğu gibi, AK Parti’de de İstanbul ve Ankara il yönetimleri özel bir hassasiyetle belirleniyor. İşte, bizim anlatacağımız hikâye, Başkent Ankara’da olup bitenleri anlatıyor. Partinin gençlik kollarından yetişen Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın, beraberinde il başkan yardımcısıyla birlikte, Beysukent’te bir villada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la yaptığı görüşme, kulislerde bir süreden beri konuşuluyor.

AK Parti kurmayları, bu görüşmenin resmi mekânlarda kamuoyuyla paylaşılarak yapılması yerine, bir iş insanının ofisinde gerçekleşmesinin yarattığı rahatsızlıktan söz ediyorlar. Buluşmayı, iş insanı olan bu siyasilerin, Ankara Belediyesi’yle iş yapma çabası olarak nitelendirenler de var.

DOSYA ERDOĞAN'IN ÖNÜNE GİDİYOR

İşte ne olduysa bu görüşmenin sosyal medyaya düşmesinden sonra oluyor. Ankara için belirlenen kongre takvimi bir anda değişiyor. Tüm ilçe kongreleri erteleniyor. Çünkü yeni il başkanı ve çalışacağı ilçe başkanları bir bütün olarak hesaba katıldığı için süreç donduruluyor. Dosya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önüne gidiyor. Şimdi Ankara’nın AK Parti il yönetiminin sil baştan yenilenmesi bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde