Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurladı: Cenazeye kimler katıldı?

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurladı: Cenazeye kimler katıldı?

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurladı: Cenazeye kimler katıldı?
16px
24px
24.06.2022 15:47
ABONE OLgoogle

İsmailağa Cemaati’nin lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ustaosmanoğlu, öğle namazına müteakip Fatih Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine siyasetçiler de katıldı

Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cuma namazını kıldırdı. Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazı ise henüz kılınmadı. Cenaze törenine ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davuoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı görüldü.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de cenaze törenine katılan isimler arasında.

Cenazede bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili kardeşlerim bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben Hoca Efendi Hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim. Cuma namazlarında camiye gelip orada kendisiyle bir araya gelirdik. Bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca efendi hazretlerinin bu mücadelede de farz, sünnet, bunlardan zerre karar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile geçti ve bugün Hakk'a uğurluyoruz, yaş 93. Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da sevgili habibine komşu olacağını da biliyoruz. Bu vesileyle tezkiye yapıldı. Tekrar ruhu için El-Fatiha..."

Yollar trafiğe kapatıldı

Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Fatih Camii'ne çıkan yollar da trafiğe kapatıldı.

Törene katılmak için geceden gelenler bile vardı. Çok sayıda kişi geceye İsmailağa Camii'nde geçirdi. Cenaze törenine saatler kala, binlerce kişi camiye akın etti.

Sabah saat 10.00'da camilerin kapıları açıldı. 1 saat içinde cami doldu. Adım atılacak yer bile kalmadı.

Cenaze törenine katılmak için Tuzla'dan geldiğini söyleyen İbrahim Balkan isimli vatandaş, "Kendisi büyük İslam alimidir. Ömrü boyunca İslamiyet'e hizmet etmiştir. Allah rahmet eylesin. Biz ondan ondan adalet, hak, hukuk gördük. Onun kusurunu görmedik. Burada ahlak, edep, öğrendik. İnsanlığımızı öğrendik. 30 yıldır talebesiyim" dedi.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

Trabzon'un Of ilçesinde 1929'de doğan Mahmut Ustaosmanoğlu, ilk eğitimini memleketinde aldı. 16 yaşında icazet alarak ders vermeye başladı. 1951'de Sivas'a vaiz olarak atandı.

1952'de tanıştığı Ahıskalı Ali Haydar Efendi, onun İstanbul Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Camii'ne imam olarak göreve başlamasını sağladı. 1954'ten 1996'ya kadar İsmailağa Camii'nin imamlığını yaptı.

Mahmut Ustaosmanoğlu, onlarca eser yazdı. Binlerce öğrenci yetiştiren ve sevenleri tarafından Mahmut Efendi olarak isimlendirilen Ustaosmanoğlu, 2010'da Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'nda 'İnsanlığa Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde