Mahkemelik olmuştu: Ziver Holding'in yapım işini aldığı polis okulunun imarı onaylandı

Mahkemelik olmuştu: Ziver Holding'in yapım işini aldığı polis okulunun imarı onaylandı

Elazığ'da Ziver Holding tarafından yapımına başlanan Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi inşaatında ormanlık alanda imar planın çıkmamasına rağmen çalışmalara başlanılmıştı.

Mahkemelik olmuştu: Ziver Holding'in yapım işini aldığı polis okulunun imarı onaylandı
16px
24px
06.03.2022 17:47
ABONE OLgoogle

Muhalefetin tepkisini çeken polis okulu projesi Elazığ il genel meclisinde yapılan eleştirilere rağmen imar planı onaylandı. MHP grup başkanvekili Osman Dilek, "Devlet kendi binasını yaparken neden bize onaylattırıyor?" dedi.

Elazığ il genel meclisi mart ayı toplantısının beşinci oturumunda merkez Hankendi köyünde Ziver Holding tarafından yapımına başlanan Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin imarı planı görüşüldü.  185 ağaç kesen holdinge, 5 bin ağaç dikme cezası!

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre yapımına başlanan ancak tahsis edilen yerin ormanlık alan olduğu ve projenin imarsız başlanıldığı gerekçesiyle muhalefet tepki göstermişti. İrfan Sönmez isimli bir avukat ise polis okuluna tahsis edilen alanın ormanlık alan olduğunu öne sürerek tahsisin iptali için mahkemeye başvurmuştu.

Tartışmalara neden olan polis okulu projesinin imar planı onaylandı. Okul yapım projesi için 400 dönüm alanın verilmesi kararlaştırıldı.

185 AĞACI KESEN FİRMAYA 5 BİN FİDAN DİKME CEZASI VERİLDİ

Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi inşaatında 185 ağaç kesilmiş, ağaç katliamına sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Elazığ Valiliği, yüklenici firmaya 5 bin fidan dikme cezası vermişti.

İnşaat alanında ağaçlandırılmış bölgeye denk gelen kapalı spor salonu ve diğer spor tesislerinin inşaat faaliyetleri durdurulduğu ve yapıların ağaçsız alternatif alanlara aktarılması için projede revizyona gidilmesi yönünde çalışmaların başlatıldığı açıklanmıştı.

PROJE MAHKEMELİK OLDU

Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi Okulunun ormanlık alana yapıldığı gerekçesiyle Avukat İrfan Sönmez, Ziver İnşaat ve alanı tahsis eden Milli Emlak Müdürlüğü hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sönmez, “Hukukun tatile çıktığı bir ülkede savcılarımızın çevre ve hukuki duyarlılık göstermelerini umuyorum. Bu ülkenin tabiat varlıklarının böyle yağma edilmesi er geç yargının önüne gelecektir. Bugün olmasa yarın rant için orman yağması yapanlar hesap verecektir” diye kaydetmişti.

“BU AĞAÇLARA KIYILMAMALIYDI”

İmarının onaylanmadan projenin hayata geçirilmesini doğru olmadığını belirten CHP Elazığ il genel meclis üyesi Mahmut Okçuoğlu,

“Daha önceki meclis toplantımızda AFAD’ın ve TOKİ’nin acele kamulaştırmadan dolayı imar yetersizliği ve kurum görüşlerinin eksikliğinden dolayı bir görüşme yapmıştık. Acil kamulaştırmadan dolayı TOKİ ve AFAD’ın deprem konutların acil yapması gerektiği belirtmişti.

Bizde bu konuda sizinle hemfikirdik. Ancak polis okulunun yapıldığı yerle ilgili imar komisyonunda ve kurum görüşleri alınmadan hiçbir öğrenci açıkta değilken işini acelesi yokken önce ihalesini yapıp sonra imar değişikliğini yapalım teziyle hareket edilmesi kurumun yaptığı bir yanlıştır. Bu usulen de bir suçtur imarın daha önce neden burada yapılmadığı ve neden şimdi imar değişikliği isteniyor bunların sorulması lazım.

Polis okulunun yapıldığı alan ormanlık alandı gerek doğal yaşam alanı gerekse insan gücüyle yapılan ağaçlandırma çalışmaları da ormanlık alan sayılır. Bu ağaçlara kıyılmamalıydı. Öncesinde bir imar planı yapılıp sonrasında böyle bir çalışma yapılması daha doğru olurdu” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde