Mahkemeden Cengiz'e Cennet'i cehenneme çevir kararı

Mahkemeden Cengiz'e Cennet'i cehenneme çevir kararı

"Milletin a… koyacağız” diyen Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat'a "devam" diyen mahkeme Bodrum Belediyesini aradan çıkardı.

Mahkemeden Cengiz'e Cennet'i cehenneme çevir kararı
16px
24px
15.03.2023 13:54
ABONE OLgoogle

Murat Sökdü
 

Bodrum Belediyesi dünyaca ünlü Cennet koyunda Cengiz İnşaat tarafından başlanan projenin ruhsatını iptal etmişti. Ancak Bölge İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Patronlar Dünyası'nden Murat Sökdü’ye konuştu ve “Mahkeme bu kararıyla belediyeyi aradan çıkardı” dedi. Karara itiraz ettiklerini söyleyen Ahmet Aras, “Mahkeme kararı var ama tapu iptal edilmemiş böyle bir yaklaşımla hareket ettikleri için bizde şaşırdık” diyerek, Cengiz İnşaat yetkililerinin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da ifade etti.   

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şunları söyledi. “Cengiz İnşaat'ın ruhsatlarını Bodrum Belediyesi olarak iptal etmiştik bu konuda Danıştay kararı da vardı. Cengiz İnşaat Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu ve yürütmeyi durdurma istedi. Yaklaşık 2 aylık bir süreç sonunda biz de tüm gerekçelerimizle Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek yürütmenin durdurulmasının verilmemesi gerektiğini anlattık. Ancak tüm çabalarımıza rağmen durdurma kararı çıktı. Burada gerekçe ise, daha önce yapılan satış Danıştay kararı ile iptal edilmiş. Kararın uygulanması ile ilgili bölüm Cumhurbaşkanı kararnamesi ve Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu kararı ile düzenlenmiş. Ancak yargı kararlarının üzerinde hiçbir güç olamayacağı hareketiyle biz aslında bu tapunun  geçerli olmadığını düşündüğümüz için hareket ederek iptal ettik.”   

“BELEDİYE İRDELEYEMEZ, İNCELEYEMEZ”  

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını şu sözlerle anlattı: 

“Bu tapu şu anda Maliye hazinesi veya Özelleştirme İdaresi tarafından iptal ettirilmemiş yani tapu tescil davası açılmamış. Danıştay kararı olabilir ama muhatap Maliye hazinesi ve Özelleştirme İdaresi'dir. Tapu ayrı bir hukuka bağlıdır. O yüzden belediyenin dikkate alması gereken tapudur. Tapunun altındaki diğer süreçleri belediye, irdeleyemez, inceleyemez. Çünkü ayrı bir hukuka bağlıdır. Belediye burada taraf değildir.”  
Ahmet Aras, mahkemenin bu kararıyla Bodrum Belediyesi’ni aradan çıkardığını belirterek, “Mahkeme bize siz taraf değilsiniz tapu iptal tescil davasını açamazsınız. Burada Maliye hazinesi söz sahibidir. Problem olsaydı Maliye hazinesi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tapu iptal davasını açardı. Açmadığına göre de problem yok burada. Tapunun sahibi ve maliği ilgili firmadır diye bize direk yürütmeyi durdurma kararı gönderdiler. Biz anında yine itirazımız yaptık, dilekçemiz verdik." diye konuştu.   

“DANIŞTAY’IN İPTAL ETTİĞİ BİR SATIŞ VAR”  

Kendisi hakkında da soruşturma izninin beklendiğini ifade Ahmet Aras sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Siz ne kadar da bu şekilde değerlendiriyor da olsanız, daha önce Danıştay’ın iptal ettiği bir satış var. Bu satış herhangi bir sebeple ve kararla düzeltilemez. Satış iptal olmasına rağmen tapu iptal edilmemiş haklısınız ama şöyle de bir şey var. Mahkeme kararı var ama tapu iptal edilmemiş böyle bir yaklaşımla hareket ettikleri için bizde şaşırdık. Danıştay Dava Daireleri Kurulu kararları açığa çıkınca biz ruhsatları iptal etmiştik. Ancak gelinen nokta bu. Cengiz inşaat benim hakkımda da suç duyurusunda bulundu. Zaten bakanlık soruşturma izni vermek için bekliyor diyebilirim. Ama önemli değil. Bodrum’un menfaati bizim ilkemizdir. Yaptığımız itirazlarla birlikte süreç yeniden değerlendirilecek. Biz yargımıza sonsuz güveniyoruz."

RUHSAT VERİRKEN ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL DEMİŞTİ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras 2022 Aralık ayındaki meclis toplantısında, verilen ruhsatla ilgili olarak; "Cennet koyundaki ruhsatı kestik keseceğiz. Orası özelleştirme parseliydi. 2012 de satışı yapılmış, adama anasının sütü gibi helal. Ne yapalım adam parasını vermiş, almış." demişti.


Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde