Mahkeme erişim engeli verdi, CİMER tarafından belgelendi

Mahkeme erişim engeli verdi, CİMER tarafından belgelendi

Millî Gazete’nin, Tarım Kredi Yönetimi tarafından hukuksuzca “erişim engeli” getirilen haberlerinin haklılığı CİMER tarafından da belgelendi…

Mahkeme erişim engeli verdi, CİMER tarafından belgelendi
16px
24px
06.01.2021 11:42
ABONE OLgoogle

Gerçekleri açıklamayarak 8 aydır mahkemeleri, TBMM’yi ve kamuoyunu yanıltan Tarım Kredi Kooperatifleri yönetimi, sonunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nde yakayı ele verdi.

“Tağşişli genel müdür”ün geçmişte firma ortağı olduğu gıda firmalarının ürettiği hileli ürünlerle ilgili olarak bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER’den talep edilen sorulara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından cevap verilirken, bakanlık Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte kurucu ortağı olduğu ve bütün üretim süreçlerinde firma ortağı olduğu Tadaban Gıda’nın hileli ürünlerden dolayı tam 15 defa ifşa edildiğini açıkladı.  Cumhurbaşkanına karşı hileli işlem! Tağşişli genel müdür bu sefer de nereye getirildi?

Millî Gazete’nin 22 Nisan’da yaptığı; ‘Cumhurbaşkanının Market Projesine Tağşişli Genel Müdür!’ başlıklı manşet haberi ile ortaya çıkardığı Tarım Kredi Marketler’de yaşanan skandal atama, 8 ay sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından da resmen belgelendi.

Bilgi edinme hakkı kapsamında tağşişli genel müdür skandalında ismi gündeme gelen Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte ortağı olduğu Tadaban Gıda ve Anadolu Eksper Gıda firmalarının ürettiği hileli ürünlerle ilgili olarak CİMER üzerinden talep ettiğimiz sorularımıza Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanlığı tarafından cevap verildi.

TABADAN GIDA 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte ortağı olduğu Tadaban Gıda ve Anadolu Eksper Gıda ile ilgili CİMER’e verdiği bilgiler, Millî Gazete’nin haklılığını bir kez daha belgelerken, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Tarım Kredi Birlik AŞ’nin tağşişli genel müdürü korumak için TBMM’yi, mahkemeleri ve kamuoyunu yanlış beyanlarla nasıl manipüle ettiklerini de gözler önüne serdi.

SADECE TADABAN GIDA HİLELİ ÜRÜNDEN DOLAYI 15 KEZ İFŞA EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu ve üretimin tamamında şirket ortağı olduğu Tadaban Gıda’nın ürettiği hileli ürünlerden dolayı tam 15 defa ifşa edildiğini açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tadaban Gıda ile ilgili CİMER’e verilen bilgi şöyle: “Tadaban Gıda’nın 27.03.2012 tarihinde 1 parti, 05.04.2013 tarihinde 8 parti, 30.12.2013 tarihinde 2 parti, 04.02.2014 tarihinde 2 parti, 22.04.2014 tarihinde 1 parti, 03.07.2014 tarihinde 1 parti olmak üzere toplamda 15 parti ürünü kamuoyuna duyurulmuştur.”

TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR, TADABAN GIDA’NIN TAMAMINDA FİRMA ORTAĞI

Tadaban Gıda 13.04.2009’da kurulurken, 03.04.2012 tarihinde ise isim değişikliğine gidilerek firmanın ismi Anadolu Eksper Gıda olarak değiştiriliyor. Yavuz Mehmet Bulut, Tadaban Gıda’nın üç kurucu ortağından birisi olurken, Anadolu Eksper Gıda ortaklığından ise 27.09.2013 tarihinde ayrılıyor. Yavuz Mehmet Bulut, bütün üretim dönemlerinde firma ortağı olduğu Tadaban Gıda’nın hileli ürünlerden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tam 15 defa ifşa edilmesi dikkat çekti.

KAMUOYU BÖYLE MANİPÜLE EDİLMİŞTİ

Millî Gazete’nin skandal manşet haberinin ardından açıklama yapan Tarım Kredi Kooperatifleri ve Tarım Kredi Birlik AŞ, Yavuz Mehmet Bulut’un firma ortağı olduğu ve bakanlık tarafından tam 15 defa ifşa olan Tadaban Gıda ile ilgili hiçbir bilgi verilmeyerek, sadece Yavuz Mehmet Bulut’un Donella Gıda firma ortaklığından ayrıldıktan sonraki süreçle ilgili bilgi verilerek kamuoyu manipüle edilmeye çalışılmıştı.

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MAAŞIYLA ŞEF YAPILMIŞTI

Tağşişli genel müdür skandalının ortaya çıkması üzerine Yavuz Mehmet Bulut, Tarım Kredi Birlik AŞ’de önce genel müdür yardımcısı sonra da şef yapılarak kamuoyunun gözünden kaçırılmaya çalışılmıştı.

Ancak Yavuz Mehmet Bulut’un genel müdür yardımcısı maaşıyla şef yapılmasının ortaya çıkması kurumda büyük bir infiale neden olurken, Bulut bu sefer ani bir kararla Tarım Kredi Holding’e transfer edilmişti.

BÜTÜN SATIN ALMALARI TAĞŞİŞLİ YAPACAK!

Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararla Tarım Kredi Holding’den tekrar Tarım Kredi Birlik AŞ’ye görevlendirilen Yavuz Mehmet Bulut, yeni senaryoya göre ikiye bölünecek olan Tarım Kredi Birlik AŞ’nin satın almalardan sorumlu olacak şirkete genel müdür yapılması bekleniyor. Yani Türkiye’nin en önemli gıda tedarik zincirinin başına tağşişli firma ortağı yeniden getirilmiş olacak.

Sadettin İnan/Milli Gazete

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde