Mahfi Eğilmez'den hükümete açık mektup: İki konuda düzenlemeyi hemen yapın

Mahfi Eğilmez'den hükümete açık mektup: İki konuda düzenlemeyi hemen yapın

Hazine eski Müsteşarı ekonomist Mahfi Eğilmez’den hükûmete açık bir mektup kaleme aldı. Eğilmez, yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele edilen bu günlerde iki konuda acil düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Mahfi Eğilmez'den hükümete açık mektup: İki konuda düzenlemeyi hemen yapın
16px
24px
29.03.2020 10:11
ABONE OLgoogle

Ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından yazdığı açık mektupta, iki konuda düzenlemeye acil ihtiyaç var, iş işten geçmeden gerekeni yapmalıyız uyarısında bulundu.

Eğilmez mektubunda,  "Bugün Türkiye’yi ayakta tutabilmek için öncelikle iki konuda düzenleme yapmaya ve hemen uygulamaya geçirmekte acil ihtiyaç var:

1) Kendi yaşamlarını toplum için hiçe sayarak gece gündüz çalışan bütün sağlık personeline her türlü desteği madden ve manen vermekti, onlara yönelik şiddeti önlemek için gereken her şeyi yağmak.

2) İş yeri kapatıldığı için geliri kesilen, üretim durduğu için ürettiğini satamayan, ihtiyaçlarını karşılayamayan, borçlarını ödeyemeyen insanlarımıza maddi destek vermek." ifadesini kullandı. 

Eğilmez, "Bugün hiçbir konu bunlardan daha önemli değil. Bugün artık kaç kişiyi, kaç iş yerini, kaç üreticiyi kaybedeceğimizi konuşmaktan çok kaçını kurtarabileceğimizi düşünme zamanı. İş işten geçmeden gerekeni yapmalıyız. Yasa gerekiyorsa yasa, para gerekiyorsa para, malzeme gerekiyorsa malzeme. Hemen bugün." düşüncesini dile getirdi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde