Maduro diyeti: Halk 11 kilo zayıfladı

Maduro diyeti: Halk 11 kilo zayıfladı

Venezuela’da seçimi tekrar kazanmak isteyen Başkan Maduro, yeni vaatlerde bulundu. Dışişleri Bakanı Montserrat, finans döngüsünü canlandırmak için Türkiye, Rusya ve Çin ile çalışacaklarını söyledi.

Maduro diyeti: Halk 11 kilo zayıfladı
16px
24px
01.03.2018 08:47
ABONE OLgoogle

Uzun süredir siyasi ve ekonomik krizle boğuşan Venezuela’da yüksek enflasyonun yanı sıra gıda ve ilaç kıtlığı yaşanıyor. Seçim öncesi vaatlerde bulunan Venezuela hükümeti, ekonomik kalkınma için Türkiye ile hareket edeceklerini söyledi. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz günlerde de mega seçim önerisini getirmişti.

Venezüela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza Montserrat, uluslararası finans sisteminin ülkesine engeller çıkarması durumunda yeni mekanizmalar bulmak için Türkiye, Rusya ve Çin ile çalışacaklarını söyledi. Bakan Montserrat, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin ülkesine yönelik uyguladığı ambargonun zararlarını anlattı ve küresel bankaların, yaptırım korkusuyla Venezüela ile çalışmaktan çekindiğini savundu. Montserrat, nisanda yapılacak seçimlerde mevcut Devlet Başkanı Maduro’nun yeniden seçilmesi durumunda gelecek 6 yılı ülke ekonomisinin iyileştirilmesi ve çeşitlendirilmesine adayacağının altını çizdi.

Bakan Montserrat, uluslararası finans sisteminin bu dönemde Venezüela’ya engeller çıkarabileceğini belirterek, “Bu durumda yeni mekanizmalar bulmak için Türkiye, Rusya ve Çin ile çalışacağız” ifadesini kullandı. İspanya ile bozulan ilişkilere de değinen Montserrat, bu ülkeyle ilişkilerin yeniden normalleşmesinin Madrid hükümetine bağlı olduğunu sözlerine ekledi. Montserrat ayrıca ülkesinde yapılacak başkan seçimine ilişkin dün Cenevre’yi ziyaret eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldiğini belirtti.

Görüşmede, seçimler esnasında uluslararası gözlemcilerin görevleriyle ilgili üst düzey komisyon kurulmasını ele aldıklarını aktaran Montserrat, Nicolas Maduro’nun yeniden seçileceğine olan güveninin tam olduğunu ifade etti. Montserrat, seçimlerin adil ve şeffaf olacağını vurgulayarak, ülkedeki muhalefet bloğu Demokratik Birlik’in 22 Nisan’da yapılacak seçimleri boykot etmesi durumunda bunun muhalefet tabanına sorumsuzluk anlamı taşıyacağını savundu.

HALK 11 KİLO ZAYIFLADI

Dünya çapında yapılan yaşam standartları araştırmasına göre marketlerde yiyecek bulamayan ve saatlerce gıda alabilmek için sıra bekleyen Venezuela halkının yüzde 75’i bir yıl içinde ortalama 11 kilodan fazla zayıfladı. 

Araştırmaya göre Venezuelalıların yüzde 35’e yakını günde sadece bir öğün yemek yiyebiliyor. Bu oran geçen yıla göre tam 3 kattan fazla artmış durumda. Enflasyonun yüzde 800’leri geçtiği ulaştığı ülkede gıda sıkıntısına Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya atıfta bulunularak ‘Maduro diyeti’ deniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde