Madende 'Derin' çatlak: Yine İMİB yine istifa

Madende 'Derin' çatlak: Yine İMİB yine istifa

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) sürekli istifalarla anılır oldu.

Madende 'Derin' çatlak: Yine İMİB yine istifa
16px
24px
09.07.2021 12:19
ABONE OLgoogle

İMİB Başkanı Aydın Dinçer'den önceki Başkan Ali Kahyaoğlu döneminde yönetim kurulu istifa etmiş ve olağanüstü seçime gidilmişti. O seçimlerin ardından Aydın Dinçer göreve geldi. 2018'de yapılan olağan seçimlerde de İMİB delegeleri Dinçer ile yola devam kararı aldı.

ÖNCE KURUL İSTİFASI

Ancak istifa mekanizmasının alışkanlık haline geldiği İMİB'de geçen süreçte Sektör Kurulu'ndan istifalar olmuştu. İMİB Başkanı Dinçer dahil bazı yönetim kurulu üyelerinin Maden Sektör Kurulundan istifa süreçlerini ve sonrasında yaşanan gelişmeleri sizlere haberlerimizde aktarmıştık.

MUHASİP ÜYE AYRILDI

Seçimlere aylar kala mevcut başkan Dinçer ve eski başkan Kahyaoğlu'nun yeni dönemde yönetim için adaylıklarını açıkladıkları İMİB'de şok bir istifa yaşandı. İstifa eden isim İMİB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Eyüp Batal oldu. Batal'a istifasının nedenini sorduğumuzda, “Özel bir nedeni yok. Seçim sürecine girildiğinde seçim odaklı kalınıyor. İcraat tarafını önemsediğim için seçim sürecinin içinde yer almak istemedim” dedi.

Recep Erçin/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde