Madde bağımlısı, ailesinden kopmuş, ABD’ye kaçak gitmiş

Madde bağımlısı, ailesinden kopmuş, ABD’ye kaçak gitmiş

New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi’ne saldıranın Recep Akbıyık isimli bir Türk olduğu açıklandı. Patronlar Dünyası, saldırganın izini Türkiye'de sürdü.

Madde bağımlısı, ailesinden kopmuş, ABD’ye kaçak gitmiş
16px
24px
24.05.2023 17:12
ABONE OLgoogle

Meltem GÜNAY 

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi’ne saldıranın Recep Akbıyık olduğu belirlendi. Saldırganın 7 ay önce kaçak yollarla gittiği ABD’de ne iş yaptığı ya da kimlerle görüştüğü araştırılırken, Patronlar Dünyası saldırganla ilgili önemli bilgilere ulaştı.

MADDE BAĞIMLISI

Çevresinden edinilen bilgilere göre; saldırgan Giresun Dereli ilçesine bağlı Akkaya Köyü nüfusuna kayıtlı ama ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etti.. İstanbul’da yaşadığı süre içerisindeyse ailesiyle sağlıklı bir ilişkisi olmamış. Akbıyık’in bilgilere göre hem madde bağımlısı, hem de psikolojik sorunları var. İstanbul’da birçok işi batırıp para kaybedince ailesinden uzaklaşarak Antalya’ya gitti. Antalya’da da madde bağımlılığı devam eden Akbıyık, burada bazı suçlara karıştı.  

TEDAVİYİ REDDETTİ

Ailesi madde bağımlılığından kurtarmak için onu hastaneye yatırmak istese de Akbıyık bunu kabul etmedi. Bu da ailesiyle arasının iyice açılmasına neden oldu.

KAÇAK YOLLARDAN ABD’YE GİRDİ

Akbıyık’ın ABD macerası ise geçen ekim ayında başladı… Meksika üzerinden kaçak olarak ABD’ye giriş yaptı.

 ‘BENİ TAKİP EDİYORLAR’

Ailesiyle irtibatı iyice koparan Akbıyık, en son 3 ay önce aradığında ise sürekli olarak takip edildiğini ve birilerinin kendisini zehirlemeye çalıştığını söyledi. Ailesi ona sahip çıkıp geri dönmesini istese de üç ay önce tüm irtibatları kesildi. Üç ay boyunca oğullarına ulaşamayan aile saldırıyı ise sabah saatlerinde polisin evlerine gelmesiyle öğrendi.

“KULLANILMIŞ OLABİLİR”

Oğullarıyla ilgili ellerindeki bütün bilgi ve ses kayıtlarını polise teslim eden aile, Recep Akbıyık’ın birilerinin eline düştüğünü ya da kullanılmış olabileceğini düşünüyor.

HALA ARANIYOR

Saldırgan Recep Akbıyık hala aranıyor. Türk makamları gelen bir ihbar üzerine başlattığı inceleme sonucunda zanlının kimliğini belirlerken, Akbıyık’ın Türkiye’de ‘yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma’ nedeniyle adli sicil kaydı olduğu belirlendi. Türk makamlarının bu bilgileri New York Polis Teşkilatı’na iletmesiyle hız kazanan soruşturmada, polis dün şüphelinin kaldığı evsizler barınağına baskın düzenledi. Ama Akbıyık’ın burada olmadığı belirlendi.

patronlardunyasi.com

 

 

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde