Macron'dan 'Uber' iddialarına yanıt: Bugün olsa yine yaparım

Macron'dan 'Uber' iddialarına yanıt: Bugün olsa yine yaparım

Fransa Cumhurbaşkanı Macron taksi lobilerine karşı Uber şirketine yardım ettiğini gösteren belgelerle ilgili, "Bugün olsa yine yapardım" dedi.

Macron'dan 'Uber' iddialarına yanıt: Bugün olsa yine yaparım
16px
24px
14.07.2022 05:18
ABONE OLgoogle

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bakan olduğu dönemde popüler araç çağırma şirketi Uber'e yardım ettiğini doğruladı.

The Guardian'ın haberine göre Macron, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa'da tartışmalı taksi lobilerine karşı Uber'i desteklemekten gurur duyduğunu söyledi.

Macron, "Ben bir bakandım ve görevimi yaptım. Fransa'da istihdam yaratıldıysa bununla gurur duyuyorum ve biliyor musunuz, bugün olsa yine yapardım" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Uber'in 2012-17'de hükümetler üzerindeki lobi çalışmalarına dair 124 binden fazla belge The Guardian gazetesine sızdırılmıştı.

Belgelere göre 2014-16 arasında Ekonomi Bakanı olan geleceğin Fransa Cumhurbaşkanı'nın, şirketin hükümetteki adamı gibi çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Belgelere göre Macron, 'kabinedeki Uber karşıtlarıyla Uber lehine gizli anlaşma kotardığını' şirkete müjdelemiş.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde