Macaristan, AB'nin Putin'in "tutuklanma emri" için hazırladığı ortak bildiriyi veto etti

Macaristan, AB'nin Putin'in "tutuklanma emri" için hazırladığı ortak bildiriyi veto etti

Geçtiğimiz hafta UCM'nin Putin hakkında verdiği "tutuklama emri" için ortak bildiri yayınlamaya hazıralanan AB'ye Macaristan karşı çıktı. Budapeşte hükümet, ortak açıklama fikrini veto etti.

Macaristan, AB'nin Putin'in "tutuklanma emri" için hazırladığı ortak bildiriyi veto etti
16px
24px
20.03.2023 23:09
ABONE OLgoogle

Macaristan, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için tutuklama emri çıkarmasına ilişkin Avrupa Birliği üye ülkelerinin ortak açıklamasını engelledi.

Budapeşte'nin ortak açıklamaya yönelik vetosu sonrası, AB'nin baş diplomatı Josep Borrell, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararını “not alarak” ülkelerin kendi adına bir bildiri yayınlaması anlamına geldiğini söyledi.

Borell, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Avrupa Birliği, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin bu kararını, hesap verilebilirlik sürecinin bir başlangıcı olarak görüyor. Putin, Ukrayna’da işlenmesini emrettiği suçlar ve zulümler için hesap vermeli” dedi.

Bu hafta Brüksel’da yapılacak bir zirvede bir araya gelecek olan AB yetkililerinin, Macaristan’ın bu tutumunu masaya yatıracağı belirtildi.

NE OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Lahey’deki mahkeme, Ukrayna’da işlenen savaş suçları için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.. Karar, Ukrayna’dan zorla çıkarılan çocuklar ve Ukrayna topraklarından zorla Rusya’ya yerleştirilen kişiler nedeniyle alındığı belirtilmişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde