Maçakızı, 'Kovid-19 nedeniyle ben yokum' deyince Hamdi Akın çareyi nasıl buldu?

Maçakızı, 'Kovid-19 nedeniyle ben yokum' deyince Hamdi Akın çareyi nasıl buldu?

Akfen Holding'in patronu Hamdi Akın ile yakın dostu ve iş ortağı olan Maçakızı'nın patronu Sahir Erozan'ın Bodrum'daki Maçakızı Loft projesi koronavirüs nedeniyle sekteye uğradı.

Maçakızı, 'Kovid-19 nedeniyle ben yokum' deyince Hamdi Akın çareyi nasıl buldu?
16px
24px
01.06.2020 11:32
ABONE OLgoogle

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 300 milyon lira yatırımla Bodrum Türkbükü'nde modern bir köy projesi geliştirmiş, Tabanlıoğlu Mimarlık'a tasarlattığı projesine de Bodrum Loft adını vermişti.

Akın, daha temeli atılmadan 'köy'ün işletmesi için Sahir Erozan ile ortaklık yapmış ve hatta köyün adını Maçakızı Loft olarak değiştirmişti. Bu yaz açılması planlanan Maçakızı Loft'u sadece Türklere değil dünyaya da pazarlamak isteyen iki ortak, geçen yıl Londra'da Hotel Cafe Royal'de dillere destan bir lansman gerçekleştirmişti.

Günaydın'dan Bülent Cankurt, bugünkü köşesinde, "Hamdi Akın ile Sahir Erozan'ın arasına 'Mürver' girmiş! Hamdi Akın, Karaköy'deki oteli Novotel'in terasında bulunan, Mehmet Gürs'ün danışmanlığındaki Mürver adlı restoranın bir şubesini Maçakızı Loft'a açmaya karar verince olanlar olmuş. Çünkü Hamdi Akın, bu kararı, Sahir Erozan'a danışmadan, tek başına almış. Erozan da "Benim işleteceğim bir yerde bana sormadan bir karar alamazsın" deyip ortaklığını bitirmiş. Markasını da projeden çeken Erozan ile Akın'ın dostluğu da ortaklıklarıyla birlikte tarih olmuş" diye yazdı. 

İŞİN ASLI ÖYLE DEĞİL

Patronlardunyasi.com'un edindiği bilgilere göre Sahir Erozan'ın ortaklığı bitirme nedeni 'Mürver' değil Korona virüsmüş. Tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizde turizm ve yeme içme sektörünü derinden etkileyen koronavirüsü Maçakızı Loft projesine bitirmiş. 

Maçakızı'nın patronu Sahir Erozan, Hamdi Akın'a son anda, "Bu sene koronavirüs var. Ben Maçakızı Loft'u açmayacağım" demiş. Bunun üzerine Hamdi Akın'da, 'İş başa düştü' diyerek projeye kendisi devam etmekte zorunda kalmış. 

Akın, ilk iş olarak İstanbul'daki meşhur Mürver Restaurant'ın ekibini Bodrum Loft'a transfer etmiş. Son hazırlıklar yapılmış, önümüzdeki günlerde de açılacakmış. Ancak Bodrum'daki yerin adı Mürver olmayacakmış. Akın yeni projenin adını şimdilik sır gibi saklıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde