MÜSİAD Başkanı Asmalı da enflasyona isyan etti! Dolar için seviye verdi

MÜSİAD Başkanı Asmalı da enflasyona isyan etti! Dolar için seviye verdi

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, enflasyonun büyük sorun teşkil ettiğinin ve bu rakamın bir an önce düşürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

MÜSİAD Başkanı Asmalı da enflasyona isyan etti! Dolar için seviye verdi
16px
24px
09.02.2022 15:56
ABONE OLgoogle

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Yatırım Yılı ilan ettikleri 2022'de MÜSİAD üyelerinin 25 milyar liralık yatırım yapmasını ve 25 bin ek istihdam oluşturmasını beklediklerini söyledi.

Mahmut Asmalı, bankalardaki yüksek faiz oranlarına değinerek "Reel sektörde yüzde 25'in üzerinde yüzde 30-32 rakamları söz konusu. Bu durum sanayicimizin yatırımının önündeki en büyük engellerden. Mutlaka aşağıya çekilmesi gerekiyor" diye konuştu. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı üyelere indirim çağrısı yaptı, kendisi yüzde 60'a varan zam yaptı

DOLAR KURU İÇİN RAKAM VERDİ

Dolar kuru ile ilgili de açıklamalarda bulunan Asmalı, "Kurun şu anki seviyesi bile yüksek, Seviye olarak biraz daha aşağı düşmeli. 11-12 TL seviyeleri belki daha uygun bir seviye olabilir" dedi.

Asmalı, yüksek zamların geldiği ve bu nedenle tepkilerin odağında olan elektrik faturaları için sübvansiyonu desteklediklerini aktararak "KOBİ ölçeğindeki firmaların ve hane halkının elektrik fiyatları artışından daha az etkileneceği bir sübvansiyonun tekrar gündeme alınması hararetle savunuyoruz" görüşünü dile getirdi.

Firmaların yatırım iştahının sürdüğünü vurgulayan Asmalı, ancak şu anda enflasyonun büyük sorun teşkil ettiğinin ve bu rakamın bir an önce düşürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde