MSN'de böyle dolandırıcılık görülmedi

MSN'de böyle dolandırıcılık görülmedi

Hackerların son kontör hırsızlığı... Son kurbanın dilinden akıllara durgunluk veren olay:

MSN'de böyle dolandırıcılık görülmedi
16px
24px
11.03.2007 18:14
ABONE OLgoogle

Bilgisayar hackerlerinin MSN adresini çaldıkları kişilerin adres listelerindeki kişileri eski görüntülerini kullanarak dolandırıcılık yapmaya başladığı belirtildi.

Pamukova'nın Teşvikiye Köyü'nde oturan Kani Işık iki hafta önce MSN adres listesinde bulunan bir arkadaşının kendisiyle MSN üzerinden görüştüğünü belirterek, dolandırıcılık olayını şöyle anlattı:

“MSN'deki adres listemde bulunan ve aynı zamanda aile dostumuz olan arkadaşımın adresinden çağrı geldi. MSN'den görüşmeye başladık. Daha sonra kamerayı açtık. 1-2 dakika kamera ile görüştük. Ancak sonra "kamerada sorun var" diyerek benimle normal yazışmaya başladı. İhtiyacı olduğunu söyleyerek benden kontör almamı istedi. Ben de kabul edip 484 YTL tutarında kontör alarak onun numaralarına gönderdim. 1- 2 gün sonra arkadaşım beni arayarak MSN'sinin çalındığını söyleyince dolandırıldığımı anladım. Meğer arkadaşımın görüntüsünü daha önce kaydetmiş. Benimle konuşurken de bu görüntüyü MSN'de ekrana vererek beni kandırmış. Bunun üzerine MSN'den beni dolandıran kişi ile görüşüp benden aldığı kontörleri göndermesini istedim. Çünkü gönderdiğim köntorlerin kartları bende. Hatta yaptığımız konuşmayı bile kayıt ettim. Ancak bir gün sonra bilgisayarımda tüm dosyaların silindiğini gördüm.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde