MNG Kargo'nun satışında şok gelişme!

MNG Kargo'nun satışında şok gelişme!

Eylül ayında MNG Kargo ile erken aşamada görüşmeler yürüttüğünü bildiren Aramex, Ekim ayında hisselerinin yüzde 24,9'unun Geopost SA tarafından satın alınması sonrası görüşmeleri askıya aldı.

MNG Kargo'nun satışında şok gelişme!
16px
24px
08.12.2021 16:06
ABONE OLgoogle

Dubai merkezli lojistik firması Aramex PJSC, konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ortaklık yapısında meydana gelen değişikliğin ardından MNG Kargo’nun satın alınmasına yönelik görüşmeleri askıya aldı.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar görüşmelerin Paris merkezli Geopost SA’nın ekim ayında Aramex’in yüzde 24,9 hissesini almasının ardından durdurulduğu bilgisini aktardı. Müşteri bilgilerini çaldıran MNG Kargo'ya yurt dışından talep var...

Hisselerinin bir bölümü de Abu Dabi varlık fonu ADQ’nun elinde bulunan Aramex, MNG Kargo ile erken aşamada görüşmeler yürüttüğünü Eylül ayında bildirmişti.

Geopost’un halihazırda MNG Kargo’nun rakibi Yurtiçi Kargo ile bir işbirliği bulunuyor. Bir kaynak, bu durumun, Fransız şirketin yeni bir anlaşmanın Türkiye’deki mevcut operasyonlarına etkisinin yanı sıra Türkiye’deki pozisyonlarını yeniden ele almaya zorladığını belirtti.

Kararın ardında operasyonların çakışması ve TL'deki değer kaybı var

Türkiye’de iki ayrı operasyonun çakışacak olması görüşmelerin askıya alınmasının başlıca sebebi olsa da, Türk lirasında son haftalarda yaşanan sert düşüşler yatırımcıların daha önceki yatırım kararlarını gözden geçirmelerine neden oluyor.

Aramex, 5 Aralık’ta yaptığı açıklamada perşembe günkü yönetim kurulu toplantısında MNG Kargo’nun potansiyel satın alımına yönelik son gelişmeleri ele alacağını duyurmuştu. Satışın 500 milyon dolar civarı olabileceği belirtiliyordu.

MNG Kargo yetkilileri konu hakkında Bloomberg'e yorum yapmadı.

Fransız posta servisi La Poste’un birimi olan GeoPost/DPDgroup’un sözcüsü, GeoPost’un Aramex’te sadece bir hissedar olduğunu ve şirketin projeleri hakkında yorum yapmadığını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde