MB Başkanı Hafize Gaye Erkan Özal'ın akrabası

MB Başkanı Hafize Gaye Erkan Özal'ın akrabası

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın isminin tamamının kullanılması yönündeki hassasiyetinin sebebi belli oldu. Erkan'ın, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın akrabası olduğu ve Hafize ismini de Özal’ın annesinin isminden aldığı ortaya çıktı.

MB Başkanı Hafize Gaye Erkan Özal'ın akrabası
16px
24px
10.06.2023 12:13
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olarak koltuğa oturan Hafize Gaye Erkan’ın, Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal’ın yakın akrabası olduğu ortaya çıktı.

Malatya kökenli olan Erkan, 1984 yılında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı yapan, 1987 yılında Anavatan Partisi (ANAP) Malatya milletvekili seçilen ve 1987-1989 yılları arasında da Devlet Bakanlığı görevi yürüten Yusuf Bozkurt Özal'ın yani Turgut Özal’ın kardeşinin yeğeni olan siyasetçi Hüsnü Doğan ile kuzen  olduğu ortaya çıktı. Hafize Gaye Erkan'ın ilk adının ise Turgut Özal'ın annesi Hafize Özal'dan geldiği belirtildi.

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde