Lütfi Elvan’ın gidişine, Nureddin Nebati’nin gelişine muhalefetten tepki

Lütfi Elvan’ın gidişine, Nureddin Nebati’nin gelişine muhalefetten tepki

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden affını istedi

Lütfi Elvan’ın gidişine, Nureddin Nebati’nin gelişine muhalefetten tepki
16px
24px
02.12.2021 04:06
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu talebi kabul etti ve yerine Elvan'ın yardımcısı Nureddin Nebati'yi atadı. Yaşanan gelişme sonrası gece saatlerinde muhalefetten tepkiler gelmeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Yerine yardımcısı Nureddin Nebati getirildi. Alınan kararın ardından CHP’den ilk açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Merkez Bankası kasasından döviz bozdurup doları dizginlemeye çalışırken, hop bir gece yarısı operasyonuyla bir bakan gidip, bir bakan geliyor. Söylediğiniz gibi her şey yolundaysa neden piyasayı tedirgin ediyorsunuz? Yok değilse sorumlusu kim?” ifadelerini kullandı.

“YARIN ÇIKIP ‘STRATEJİMİZİN BİR PARÇASI’ DİYECEKSİNİZ…”

Açıklamasının devamında Adıgüzel, şunları söyledi:

“Şimdi yarın çıkıp “bu da stratejimizin bir parçasıydı” diyeceksiniz. “Yeni bir şeyler deniyoruz” diyeceksiniz. Peki bu denediğiniz “şey”in daha önce denenip başarılı olmuş bir örneği ya da iktisat biliminde kabul gören bir yanı var mı? Hiç sanmıyorum!”

AĞBABA: ‘FAİZ SEBEP, ENFLASYON SONUÇ’ BİR KİŞİYİ DAHA KOLTUĞUNDAN ETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ bir kişiyi daha koltuğundan etti. Lütfi Elvan da Başkanlık Sistemine özgü bir gece kararnamesiyle görevden alındı. Hep söyledik: Yüz tane Bakan, bin tane MB Başkanı da değişse bu zihniyetle ekonominin gideceği tek yer uçurumdur” ifadelerini kullandı.

ANTMEN’DEN FOTOĞRAFLI AÇIKLAMA

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise Nureddin Nebati ile ilgili şu paylaşımı yaptı: Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Pardon, ‘görevden affını’ istedi. Yerine şu fotoğraftaki Nureddin Nebati Maliye Bakanı olarak atandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde