Lübnan'a 300 milyon dolarlık "acil yardım"

Lübnan'a 300 milyon dolarlık "acil yardım"

Her geçen gün yükselen enflasyonla rekorların kırıldığı Lübnan'a, Dünya Bankası tarafından 300 milyon dolarlık ek kredi yardımı yapıldı. Söz konusu yardım ile 160 bin yoksul haneye ek gelir verilecek.

Lübnan'a 300 milyon dolarlık "acil yardım"
16px
24px
26.05.2023 21:49
ABONE OLgoogle

Tarihteki en kötü ekonomik ve finansal krizlerinden birini yaşayan Lübnan, Dünya Bankası’ndan 300 milyon dolarlık ek kredi yardımı aldı. Washington merkezli kuruluşun yaptığı açıklamada, yardım paketinin genişletilerek 160 bin yoksul haneye 24 ay boyunca nakit transferlerinin uzatılacağı söylendi.

“Çökme” ihtimali olan bir ekonomi ile karşı kaşıya kalan Lübnan’da söz konusu yardım ile nüfusun dörtte üçünün yoksulluğa karşı mücadele etmede yararı olacağı düşünülüyor.

Lübnan lirasındaki büyük bir değer kaybı Lübnanlı vatandaşların içinde bulunduğu kötü durumu daha da derinleştirdi. Dünya Bankası, Lübnan'ın gerçek gayri safi yurtiçi hasılasının 2018'den bu yana neredeyse %40 oranında daralarak 15 yıllık ekonomik büyümeyi sildiğini tahmin ediyor. Yıllık enflasyon ise Nisan’da %270’e yaklaştı. Resmi verilere göre 1 ABD doları yaklaşık 15 bin 107, 50 Lübnan Lirası ediyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde