Lokman Çağrıcı’nın gece yarısı istifasının perde arkası

Lokman Çağrıcı’nın gece yarısı istifasının perde arkası

AK Parti’li Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı, kalp rahatsızlığı nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Cinsel içerikli görüntüler nedeniyle Çağrıcı’nın tehdit edildiği ve konuya ilişkin soruşturma açıldığı öğrenildi.

Lokman Çağrıcı’nın gece yarısı istifasının perde arkası
16px
24px
13.04.2022 13:22
ABONE OLgoogle

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı bugün 15 yıldır yürüttüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Çağırıcı, "Daha önce mevcut olan kalp sorunlarımın tekrarlaması sonucu, beni çok sevdiğim Bağcılar halkına hizmetten alıkoyacağı gerekçesiyle karşı karşıya kaldım. Kıymetli hekimlerimizle yaptığımız istişareler neticesinde, görevi bırakmam gerektiği kanaatine vardım. Dolayısıyla 13 Nisan 2022 tarihi itibarıyla Bağcılar Belediye Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldım" dedi. AK Parti’de gece yarısı depremi: 15 yıl sonra koltuğu bıraktı

Açıklamasında, “Hayatımın en verimli yıllarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la yol arkadaşı olarak millete hizmet yolunda geçirmemizi nasip eden rabbime şükrediyorum” diyen Çağrıcı, “Rabbim sağlık verdiği sürece, liderimin ve partimin yanında olacağımın bilinmesini ister, tüm gönül dostlarımdan dua beklerim” ifadelerini kullandı.

Görüntülere karşılık 10 milyon dolar istediler

HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre tüm bu gelişmeler yaşanırken Çağrıcı’nın şikayeti ile geçen hafta kritik bir soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın, bir kadınla cinsel birliktelik yaşadığı görüntüler kayda alındı. Söz konusu kayıtlar, otelcilik yapan Ahmet M.’nin eline geçti.

reklam#

Çağrıcı, biri kadın, iki kişinin ellerindeki cinsel içerikli görüntüsü ile kendisine şantaj yaptıklarını belirterek şikayetçi oldu.

Şüphelilerin Çağrıcı’dan görüntülere karşılık 10 milyon dolar istedikleri öğrenilirken, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı otelci olduğu öğrenilen erkek şahıs A.M. ile kadın Z.K.’yi gözaltına aldırdı.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Günler süren sorgu ve soruşturma süreci sonrası iki kişi de geçen pazar günü tutuklandı. Ahmet M., Metris Cezaevi’ne konulurken Zeynep K., Bakırköy Kadın Tutukevi’ne konuldu.

İddiaya göre, olayın savcılığa intikali sonrası, AKP Genel Merkezi durumdan haberdar oldu. Genel Merkez yöneticileri, Çağırıcı ile yürüttükleri istişare sonrası ‘istifa’ kararı aldı.

DÜN GECE AÇIKLADI

15 yıl boyunca Bağcılar’da Belediye Başkanı olarak görev yapan Çağırıcı, yaşadığı kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurdu. Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Başkanlığı görevi öncesi uzun yıllar İBB’de görev almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde