Lider Trabzonspor’a Rizespor darbesi

Lider Trabzonspor’a Rizespor darbesi

Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçı başıyla ve sonuyla olay oldu! Kar nedeniyle geç başlayan karşılaşmada son sözü 90+5'te penaltı golüyle Çaykur Rizespor forveti Pohjanpalo söyledi. Kümede kalma mücadelesi veren Rizespor, lider Trabzonspor'a 3 ay sonra yenilgiyi hatırlattı.

Lider Trabzonspor’a Rizespor darbesi
16px
24px
18.03.2022 23:57
ABONE OLgoogle

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Çaykur Rizespor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadı’nda yoğun kar yağışının altında oynanan mücadeleyi ev sahibi takım
3-2 kazanmayı başardı.

Maçtan önce başlayan yoğun kar yağışı mücadelenin 15 dakika geç başlamasına neden oldu. Karşılaşma sırasında da devam eden kar yağışı zaman zaman şiddetlendi! İlk yarısı golsüz geçen maçın ikinci yarısında gol yağmuru yaşandı.

Trabzonspor 48. dakikada Abdülkadir ile 1-0 öne geçerken, Çaykur Rizespor 59 ve 64. dakikalarda Pohjanpalo’nun penaltı golleriyle 2-1 öne geçti. Trabzonspor 70’te dengeyi Djaniny’nin golüyle sağladı: 2-2. Maça noktayı koyan ise 90+5’te yine penaltıdan Pohjanpalo oldu.

Çaykur Rizespor sahasında lider rakibini 3-2 mağlup edip ligde 2 ay aradan sonra 3 puanla tanıştı. Trabzonspor ise 11 Aralık’taki Antalyaspor maçından sonra ilk kez yenildi.

Bu sonucun ardından lider bordo-mavili ekip 70 puanda kalırken, 19. sıradaki Çaykur Rizespor da 26 puana yükseldi.

Trabzonspor’da 75. dakikada sarı kart gören sağ bek Peres, ligin 31. haftasında oynanacak Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü.

VISCA KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

Maçın 19. dakikasında Trabzonspor gole çok yaklaştı. Savunmada yapılan hata sonrasında Visca kaleciyle karşı karşıya kaldı. Açıyı iyi kapatan Gökhan, Visca’nın şutunda ayağıyla topu uzaklaştırmayı başardı.

İKİNCİ YARIDA KAR ŞİDDETİNİ ARTTIRDI

Maçın devre arasında Rize’deki kar yağışı şiddet arttırdı. Bembeyaz olan yeşil zeminde kontrol yapıldıktan sonra çizgiler yeniden çizildi ve maç başladı.

TRABZONSPOR ÖNE GEÇTİ

Trabzonspor’un sol kanattan geliştirdiği atakta Djaniny kale önünde topu kontrol edip arkasındaki Abüldakir’i gördü. Son haftaların formda ismi bomboş pozisyonda sol ayağıyla gelişine çektiği şutta topu filelere gönderdi: 1-0.

RİZESPOR PENALTI KAZANDI

56. dakikada Çaykur Rizespor baskısı penaltı getirdi. Nwakaeme topu uzaklaştırmak isterken Holmen önce davranıp ayağını koydu ve topa müdahale ettikten sonra Trabzonsporlu oyuncu faul yaptı. Hakem bu müdahale sonrasında penaltı kararı verdi.

Oyuna 59’te giren Pohjanpalo beyaz noktanın başına geçti. Kaleci Erce’nin kıpırdamadığı vuruşta top sağ köşeden filelere gitti: 1-1.

RİZESPOR’A İKİNCİ PENALTI

63. dakikada Çaykur Rizespor ikinci penaltısını kazaendı. Denswil’in ceza sahasında eline gelen top sonrasında hakme oyunu devam ettirdi. Rizesporluların itirazı sonrasında hakem VAR ekranında pozisyonu izleyip penaltı noktasını gösterdi.

64. dakikada penaltının başına yine Pohjanpalo geçti yine sağ köşeye gönderdiği topta Çaykur Rizespor’u 2-1 öne geçirdi.

TRABZONSPOR DENGEYİ SAĞLADI

70. dakikada Trabzonspor 2-2’yi buldu. Merkezden gelen bordo-mavililerde Visca ceza sahasına girerken Djaniny’ye çok şık bir pas verdi. Trabzonsporlu forvetin çektiği şutta kaleci Gökhan’a da çarpan top filelere gitti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde