Lider Beşiktaş’a Ankaragücü’nden son dakika çelme

Lider Beşiktaş’a Ankaragücü’nden son dakika çelme

Beşiktaş, Kulusic'in kendi kalesine attığı gollerle 2-0 öne geçtiği, N'Koudou'nun penaltı kaçırdığı maçta Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Liderlik koltuğunda oturan siyah-beyazlılar, Paintsil'in iki penaltı golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı.

Lider Beşiktaş’a Ankaragücü’nden son dakika çelme
16px
24px
16.04.2021 21:42
ABONE OLgoogle

Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan ve siyah-beyazlıların 2-0 öne geçtiği mücadele 2-2’lik beraberlikle sona erdi. Beşiktaş’ın golleri 45+4 ve 52. dakikalarda kendi filelerini sarsan Ante Kulusic’ten geldi. Ankaragücü’nün gollerini ise 65 ve 90+3. dakikalarda penaltılardan Paintsil attı.

Beşiktaş’ta N’Koudou maçın 5. dakikasında kullandığı penaltıda kaleci Korcan’a takıldı. Oğuzhan Özyakup ise 15. dakikada sakatlanarak yerini Mensah’a bıraktı.

Bu sonucun ardından lider Beşiktaş 71 puana yükselirken, Ankaragücü de haftayı 37 puanla kapattı.

Ligin 36. haftasında Beşiktaş, Salı günü 19.00’da Sivasspor ile deplasmanda; Ankaragücü ise Çarşamba günü saat 16.00’da Denizlispor ile sahasında karşılaşacak.

MAÇ PENALTIYLA BAŞLADI

Karşılaşmanın 1. dakikası içerisinde yaşanan pozisyonda Oğuzhan Özyakup, Badji’nin müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya ilk önce pozisyonu devam ettirdi ve sonrasında VAR odasını dinledi. Pozisyonun üzerinden yaklaşık 3 dakika sonra Özkahya, pozisyonu izleyip beyaz noktayı gösterdi.

5. dakikada kullanılan penaltıda topun başına N’Koudou geçti. Fransız futbolcunun vuruşunu Ankaragücü kalecisi Korcan sağ köşeden kurtarmayı başardı.

OĞUZHAN ÖZYAKUP SAKATLANDI

Maçın 16. dakikada Beşiktaş’ta bir sakatlık kabusu daha yaşandı. Geçen hafta Cenk Tosun’u sakatlığından kaybeden siyah-beyazlılarda bu kez Oğuzhan Özyakup yerde kaldı. İlk tedavisinin ardından sedye soyunma odasına götürülen Oğuzhan’ın aşil tendonunda problem olduğu belirtildi.

45+4’TE KENDİ KALESİNE ATTI

Maçın başında penaltıdan yararlanamayan Beşiktaş, devrenin sonunda öne geçen golü buldu. 45+4’te Ghezzal’ın yarı sahadan kullandığı serbest vuruşta Ankaragücü’nün tecrübeli savunma oyuncusu Kulusic, kaleci Korcan ile anlaşamayınca kafa vuruşuyla topu kendi filelerine gönderdi: 1-0.

KULUSIC’İN ŞANSSIZ GECESİ! YİNE KENDİ KALESİNE…

İlk yarının son dakikasında takımını geriye düşüren Kulusic, 52. dakikada bir kez daha Beşiktaş’ın atağında şanssızlık yaşayarak başrolü aldı. Rosier’in sağ kanattan yaptığı ortada Larin’in topa müdahale etmesini engellemek isteyen Hırvat savunmacı kafa vuruşuyla topu filelere gönderip Beşiktaş’ı 2-0 öne geçirdi.

BİR PENALTI DA ANKARAGÜCÜ’NE VE GOL

Dakikalar 64’ü gösterdiğinde Halis Özkahya maçta ikinci kez penaltı düdüğü çaldı. Paintsil’in sol kanattan ceza sahasına girmek isterken Welinton’un müdahalesiyle yerde kalmasının ardından hakem beyaz noktayı gösterdi.

Topun başına geçen 23 yaşındaki Ganalı futbolcu kazandığı penaltıda topu filelere göndererek maçtaki skoru 2-1 yaptı.

90+3’TE BİR KEZ DAHA PAINTSIL

Dakikalar 90’ı gösterdiğinde Ankaragücü’nün sağ kanattan yaptığı atakta Gökhan Töre, Paintsil’e yaptığı müdahalenin ardından hakem Halin Özkahya maçta 3. kez beyaz noktayı gösterdi. Topun başına yine Paintsil geçti ve Ersin’in hareket edemediği penaltıda topu filelere göndererek maçın skorunu 2-2 olarak belirledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde