Les Ottomans'ın iflas davası tarihi belli oldu

Les Ottomans'ın iflas davası tarihi belli oldu

Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal ile ilgili kulis sayfalarımızda aralıklarla haberler aktarıyoruz.

Les Ottomans'ın iflas davası tarihi belli oldu
16px
24px
27.11.2020 18:37
ABONE OLgoogle

Aysal’ın işleri uzunca bir süredir kötü gidiyor. Bu yılın başında enerji şirketi Yeni Elektrik Üretim A.Ş. iflas etmişti. Aysal’a ait Unit’in bu şirketteki payı yüzde 60 idi. Y

eni Elektrik’in Gebze’de 850 megavatlık elektrik üretim santrali bulunuyor. 405 milyon TL borçlu olduğu açıklanmıştı. Aysal’ın ayrıca bir bankaya 800 milyon TL’ye yakın kefalet borcu olduğu haberlere yansımıştı. Aysal ile ilgili haberler bununla sınırlı kalmadı. Ardından konkordato kararları geldi. Ünal Aysal'a şok! Hotel Les Ottomans icradan satılacak Son haber de Les Ottomans ile ilgili idi. Yaz aylarında Les Ottomans 440 milyon TL muhammen bedelle alacaklı bir banka tarafından icradan satışa çıkarılmıştı.

İlk ihale tarihi de Eylül idi. Ancak Aysal’ın avukatları bu karara itiraz etmiş ve ihale ilan edilen tarihte yapılamamıştı.

Sonrasında itirazı değerlendiren mahkeme heyeti itirazı reddederek icra yoluyla satışın önünü açmıştı. İhale geçtiğimiz haftalarda yazdığımız gibi 17 Aralık tarihinde yapılacak.

Satış gerçekleşmez ise 21 Ocak 2021’de ihale tekrarlanacak.

Les Ottomans’ın sahibi konumundaki Kalamos Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin dosyası konkordato dosyasından ayrılarak borca batıklık durumu nedeniyle iflası istenmişti.

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde devam eden 2020/306 esas sayılı dosyaya ait iflas davasının duruşması 4 Şubat 2021 tarihinde saat 14.50’de icra edilecek. Davaya müdahil olmak isteyenlerin 25 Kasım 2020’ye kadar mahkemeye müracaat etmeleri gerekiyor. Taraflara duyurulur…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde