Kuyumcular altın satışlarını durdurdu

Kuyumcular altın satışlarını durdurdu

Altın fiyatlarındaki oynaklık vatandaşları vurdu. Kuyumcular dünden beri çeyrek altın ve gram altın başta olmak üzere altın çeşitlerinde satışları durdurdu.

Kuyumcular altın satışlarını durdurdu
16px
24px
25.05.2022 13:49
ABONE OLgoogle

Kuyumculardan altın almaya giden vatandaşlar şok içinde. Çünkü çeyrek ve gram altın almak istediklerinde satıcılar işlem yapmadıklarını söylüyor.

Ekonomide dengeleri altüst eden gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dolar 25 Mayıs sabahına 16 lira 30 kuruşun üstünde başlarken dünden beri başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte kuyumcuların başta gram altın ve çeyrek altın olmak üzere satışlar durdu.

ALTIN SATIŞI YAPMIYORUZ YAPAMIYORUZ

Karar'dan Haval Asal'ın haberine göre altın ve döviz kurundaki oynaklıktan dolayı 23 Mayıs pazartesi gününden beri ülke genelinde bir çok kuyumcu vatandaşlara kredi kartı ve ya banka kartı ile satış yapmadıklarını söyleyerek müşterilerini geri çeviriyor. POS cihazı kullanarak satış yapmak istemeyen kuyumcular POS komisyonu verdiklerini üstüne de satış yaptıktan sonra satıştan elde ettikleri parayı en az bankada bir ay bloke etmek zorunda kaldıklarını belirterek zarar üzerine zarar ediyoruz bizde POS cihazı ile satışları durdurduk diyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİRKEN BİZ ZARAR EDİYORUZ

Yaz ayının gelmesi ile düğün sezonu da açıldı. Fakat fiyatlardaki artış vatandaşı kara kara düşündürürken bir darbede kuyumculardan geldi. Banka kartı kullanarak çeyrek altın ya da gram altın almak isteyen vatandaşlar kuyumcu kapısından geri dönmeye başladı. Bankaların POS komisyon paranın arttırdığını söyleyen kuyumcular altın fiyatlarının tüm dünyada yükseldiği bir dönemde her satışta zarar etmememiz imkansız o nedenle kartlı satış yapmıyoruz diyor.

DÜĞÜNLERDE EK MALİYET OLUŞTU

Nisan ayından itibaren düğünler başladı. Özellikle Haziran'da okulların kapanmasıyla düğün sezoru hızlı bir şekilde başlayacak. Ama fiyat artışları düğün sezonunun zor geçmesine neden olurken düğün yapacaklara bir darbede kuyumculardan geldi. Altında nakit satışların başlaması ile evleneceklere ek maliyet çıkıyor.

Çoğu düğün alışverişi özellikle altın kredi kartı ve banka kartları ile yapılıyor. Altın fiyatlarındaki oynaklıktan çok etkilendiklerini ifade eden kuyumcu esnafı tüm bu risklere karşın kredi kartına taksitle altın satınca tümden batacağız diyor. Düğün sahipleri de şimdiden peşin paraya altın nasıl alacaklarını kara kara düşündürüyor.

NAKİT PARAYA İHTİYACI OLANDA KARTLA ALTIN ALIYOR

Karar Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre nakit paraya ihtiyacı olanlarda kredi kartı ile çeyrek alıp bir başka kuyumcuda aldıkları altını bozdurarak nakit paraya dönüştürüyor. Bir başka iddia da kartla altın alan vatandaşların yine altını aldıkları gün bozdurarak dolara çevirdiklerini söyleniyor. Tüm bu gelişmeler kuyumcuların kartlı satış yapmayarak nakit satışa yönelmesine denen oluyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde