Kurumlar vergisine sürpriz indirim geliyor

Kurumlar vergisine sürpriz indirim geliyor

Cirosu 10 milyon liranın altındaki şirketler için kurumlar vergisinin yüzde 15'e indirilmesi gündemde

Kurumlar vergisine sürpriz indirim geliyor
16px
24px
15.10.2020 06:27
ABONE OLgoogle

İş dünyasından gelen kurumlar vergisinde indirim talebi üzerine hükümet çalışma başlattı. 10 milyon liranın altında ciro yapan işletmeler için yüzde 15'lik bir oran gündemde.

Ekonomi yönetimi, yıl sonunda iki puan indirimle yüzde 20’ye gerileyecek kurumlar vergisinde daha fazla indirim için çalışma yapıyor.

10 milyon lira üzeri cirosu olan şirketler için ise yüzde 20'lik oran uygulanması planlanıyor. Bununla birlikte büyük şirketler için bazı istisnalar da uygulanabilir.

Konuya yakın kaynaklar, çalışmanın tamamlanmadığını, oranlarda değişiklik olabileceğini belirtti.

Bu konuda çalışmaların sona ermesinin ardından önerinin en yakın zamanda Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na sunulacağı öğrenildi.

2017 yılında yapılan değişiklikle, kurumlar vergisi oranı 3 yıl için yüzde 20‘den yüzde 22’ye çıkarılmıştı.

31 Aralık'a herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde, 2021 ve sonraki yıllar kurum kazançlarına yeniden yüzde 20 kurumlar vergisi uygulanacaktı.

En büyük üçüncü vergi kalemi

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre kurumlar vergisi yılın ilk dokuz ayında 78.6 milyar lira ile vergi gelirlerinin en büyük üçüncü kalemi durumunda.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde