Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Şaşmaz kardeşlere haciz geldi: 7,2 milyon lira borç…

Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Şaşmaz kardeşlere haciz geldi: 7,2 milyon lira borç…

Şeker Faktoring, İstanbul Fikirtepe’de başlamadan biten projenin ‘mimari’ olan yapımcı Raci Şaşmaz ve 4 kişiden 7 milyon 228 bin 195 TL’yi tahsil edemediği için icraya başvurdu.

Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Şaşmaz kardeşlere haciz geldi: 7,2 milyon lira borç…
16px
24px
17.12.2019 11:28
ABONE OLgoogle

İstanbul Anadolu 25. İcra Müdürlüğü'nün kararıyla da haciz kararı alındı. Ardından da 18 Kasım'da İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Necati Şaşmaz'ın şirketi Pana Film'de haciz gerçekleştirildi.

Şirketin avukatı ise borçlularla bir ilgilerinin olmadığını öne sürerek, haczedilen malın kendilerine ait olduğunu belirtti ve istihkak iddiasında bulundu. Kurtlar Vadisi’ne haciz geldi! Kurtlar Vadisi başta olmak üzere popüler birçok dizi ve filmin yapımcılığını üstlenen Pana Film’de dün haciz işlemi yapıldı.

Haczi, Pana Film’in sahibi Necati Şaşmaz’ın kardeşi Tayyar Raci Şaşmaz’a ait inşaat şirketinden 7.2 milyon lira alacaklı olan Şeker faktoring firması yaptı. 10 saat süren işlem sonrası şirket merkezinde bulunan 2 kamyon eşya haczedilerek yeddi emin deposuna götürüldü.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; İstanbul 16. İcra Hukuk Mahkemesi, Pana Film Sinema Televizyon Prodüksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin istihkak iddiası üzerine karar verdi. 11 Aralık'ta kararını açıklayan mahkeme, Pana Film'in istihkak iddiasını reddetti.

Pana Film'in avukatının delil ibraz edemediğine dikkat çekilen kararda şu ifadelere yer verildi:

“Her ne kadar mahcuzlar hakkında istihkak iddiasında bulunmuş ise de iddiayı doğrulayan kanaat verici nitelikte delil ibraz edilmediğinde takibin devamına karar verilmesi gerekmiş ve aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur: İİK'nun 96-97/1 maddeleri uyarınca İstanbul 1. İcra Müdürlüğü'müm 2019/29638 sayılı icra takibinde istihkak iddiasının reddine, istihkak iddia eden 3. Şahsa icra müdürlüğünce tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde istihkak dava açmakta muhtariyetine, takibin devamında dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda kesin olmak üzere karar verildi.

Haciz işlemi 10 saat sürdü

Yürütülen görüşmeler sonrası haciz işlemine başlandı. Şirket merkezinde, kilitli olan kapılar çilingir çağrılarak açtırıldı.

Dün saat 12.40’ta başlayan haciz işlemi akşam saat 23.00’e kadar sürdü.

İki kamyona yüklenen eşyalar bir yeddi emin deposuna götürüldü.

11 sayfalık haciz tutanağına göre, haczedilen eşyalar arasında, televizyon, bilgisayar, ses sistemleri, fotokopi makineleri yanı sıra x-ray cihazı da yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde