Kur Garantili Altın Hesabı uygulaması başlıyor

Kur Garantili Altın Hesabı uygulaması başlıyor

Bloomberg HT yayınına katılan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ile toplantı yaptıklarını belirtti.

Kur Garantili Altın Hesabı uygulaması başlıyor
16px
24px
11.02.2022 08:50
ABONE OLgoogle

Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için bir proje geliştirdiklerini söyleyen Atayık, ”Türkiye’de fiziki altınların altın hesaplarına geçmesi bankalar üzerinden yapılıyor fakat başarılı olmadı. Vatandaşın güvendikleri kuyumculara gidip altınlarını bozdurabileceği bir sistem hazırladık. Belki altın kart olarak da düzenlenebilir” dedi.

”KUR KORUMA GARANTİSİ OLACAK”

Atayık, ”Bizim mağazalarımız altını daha yüksekten alıyor ama bankada standart bir sınır koyuyorlar. Alım satımlarda kayıplar olabiliyor. Kuyumcular bu işe müdahil olursa kayıpları hiç olmayacak kadar az olacaktır. Dövizde koruma nasılsa, altın fiyatlıları da yükseldiğinde kur koruma garantisi olacak” ifadelerini kullandı.

HAZİNE SICAK BAKTI

Öte yandan Hazine’nin bu teklife sıcak baktığı ve kısa süre içerisinde hayata geçirilebileceği öne sürüldü. Bu konuda bakanlık yetkilileri, bankaların da görüşünü alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde