Kumar masasından Diyanet TV’ye

Kumar masasından Diyanet TV’ye

2008 yılında kumarhanede yakalanan ve Kabahatler Kanunu gereği 100 TL para cezasına çarptırıldığı ileri sürülen İbrahim Sadri, Diyanet TV’de programa başladı. Sadri’nin, program başına binlerce lira alacağı öğrenildi

Kumar masasından Diyanet TV’ye
16px
24px
25.02.2020 05:27
ABONE OLgoogle

Televizyonda bir dönem yaptığı programlar ve okuduğu şiirler ile tanınan İbrahim Sadri'nin, Diyanet TV’de programa başladığı bildirildi. Bütçesi kamu kaynakları ile oluşturulan ve Umre seyahatlerinden elde edilen gelirden büyük pay alan Diyanet TV’nin yeni programının adı, “İbrahim Sadri ile Yad-ı Cemil” oldu.

Narkotik ekipleri, 9 Şubat 2008 Pazar gecesi, kumar oynandığı ihbarı üzerine İstanbul Kadıköy’de bulunan Erciyes Kültür ve Tabiatı Koruma Derneği’ne baskın düzenledi.

Baskının ardından, TRT başta olmak üzere birçok televizyonda okuduğu şiirler ile “Muhafazakar” camianın sevdiği isimler arasında yer alan İbrahim Sadri’nin de içeride olduğu duyuruldu.

KUMAR OYNATILDIĞINI BİLMİYORDUM

Sadri, kumar oynatılan mekanda yakalanmasının ardından çıkan, “İbrahim Sadri kumarda basıldı” haberlerini yalanladı. Gülen yapılanması ile ilişkisi olduğu bilinen Zaman Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, kumar oynamadığını iddia eden Sadri, “Bir derneğin açılışına gitmiştim. Üst katı kumarhaneymiş. Polisler geldi, herkesi götürdü karakola. Sonra bıraktılar bizi. Böyle bir yer olduğunu bilseydim gitmezdim” ifadelerini kullandı.

SADRİ’NİN SESİNDEN

Hakkında çıkan haberlerin ardından uzun süre ortadan kaybolan Sadri’nin, Diyanet TV için yeni bir program hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Diyanet TV’nin Sadri’nin programı için hazırladığı tanıtım yazısında, “İslam coğrafyasında tarz ve üslup açısından farklılıklar arz eden naat’ı şerif örneklerini, eser sahiplerinin özgün hikayelerinin anlatılacağı bir şiir programı… İbrahim Sadri’nin sesinden Peygamber Efendimize hitaben yazılmış naatlar (övgüler) İbrahim Sadri ile Yad-ı Cemil’de…” ifadeleri ile tanıtıldı.

Mustafa Mert Bildircin/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde