Külliyede duvara asılan kalpaklı Atatürk fotoğrafı ne anlatıyor

Külliyede duvara asılan kalpaklı Atatürk fotoğrafı ne anlatıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen seçimlerin ardından bir kez daha Cumhurbaşkanı oldu. Kutlamalar kapsamında Külliye'nin duvarına Erdoğan ve Atatürk'ün kalpaklı bir fotoğrafı asıldı. Kalpak bilindiği gibi milli mücadeleyi ve emperyalizme karşı verilen mücadeleyi simgeliyor..

Külliyede duvara asılan kalpaklı Atatürk fotoğrafı ne anlatıyor
16px
24px
29.05.2023 01:24
ABONE OLgoogle

Türkiye, 14 Mayıs’taki seçimin ardından bugün bir kez daha sandığa gitti. Cumhurbaşkanını belirlemek için sandığa giden vatandaşlar, bir kez daha “Recep Tayyip Erdoğan” dedi. An itibariyle %99 oranında açılan sandıklarda Recep Tayyip Erdoğan %52 oyla birinci çıktı.

Seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destekçileri de yurdun dört bir yanında seçim kutlamalarına başladı. Söz konusu yerlerden biri ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi oldu. Vatandaşlar Ankara’daki Külliye önünde toplandığı sırada dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı göze çarptı. Söz konusu ayrıntı Külliye’nin duvarına asılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının ve kalpağın Türk tarihinde ve milli mücadeledeki anlamı ise oldukça önemli. Kalpak; Türk siyaset tarihinde milli mücadeleyi, kurtuluş savaşını ve o dönemde emperyalizme karşı verilen mücadeleyi simgeliyor. Öte yandan Kalpak, Anadolu ihtilalinin, ulus olmanın ve yurttaşlık bilincine ulaşmanın simgesidir.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde