Külliye-Ciner krizi! Barışma diplomasisi... Mustafa Şentop ziyareti

Külliye-Ciner krizi! Barışma diplomasisi... Mustafa Şentop ziyareti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ve Habertürk TV Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır ve Habertürk Yazarı Nasuhi Güngör'ü kabul etti.

Külliye-Ciner krizi! Barışma diplomasisi... Mustafa Şentop ziyareti
16px
24px
11.11.2022 09:33
ABONE OLgoogle

Ciner grubuna bağlı Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Konya Ilgın tesislerinde elektrik üretim lisansı iptal edildi. 

Şok! İktidar Ciner'in 'elektriğini kesti', firmadan yanıt geldi

Bugün ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ’ı kabul etti.

Meclis Başkanı Şentop’un makamında gerçekleşen kabulde Habetürk TV Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır ve Habertürk Yazarı Nasuhi Güngör de hazır bulundu.

Görüşmede Şentop, Tekdağ’a Meclis Başkanlığı’nca hazırlanan “Milli İradeye ve Demokrasiye İlk Darbe: 27 Mayıs 1960” ile “Demokrasiye Kara Bir Leke 12 Eylül 1980 Darbesi” kitaplarını armağan etti.

NE OLMUŞTU 

Habertürk’ü bünyesinde bulunduran Ciner grubuna bağlı Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, Konya Ilgın tesislerinde elektrik üretimi lisansı iptal edilmişti. 

Firmadan, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Dava açma hakkımız bulunmakta.” denilmişti. 

MHP'NİN DE HEDEFİNDEYDİ 

Öte yandan Ciner Grubu'na ait Habertürk Cumhur İttifakı ortaklarından MHP tarafından hedef alınmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabından yaptığı bir dizi paylaşımla Habertürk'ü hedef alarak, "Habertürk’ün Türk milletinin siyasetteki sesi olan MHP’ye düşmanca yayınlarını sevk ve idare etmek, Turgay Ciner’in yanına kâr kalmayacaktır. Elbet bir gün kendisiyle hesaplaşılacaktır" demişti.

Semih Yalçın yaptığı bir diğer paylaşımda ise Turgay Ciner'le ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Habertürk’ün partimiz aleyhindeki yayınlarının arkasında bu kara kanalın sahibi olan Turgay Ciner’in MHP’ye husumeti yatmaktadır.

Uyarılarımızın kulağına küpe olmadığını gördüğümüz Turgay Ciner, geçmişteki siyasi tartışmalar üzerinden Habertürk çalışanlarını MHP’ye ve Cumhur İttifakına maksatlı olarak saldırtmaktadır. Habertürk’ün Türk milletinin siyasetteki sesi olan MHP’ye düşmanca yayınlarını sevk ve idare etmek, Turgay Ciner’in yanına kâr kalmayacaktır. Elbet bir gün kendisiyle hesaplaşılacaktır."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde