Kulis: Cumhurbaşkanı Erdoğan gidişattan rahatsız; Bakan Nebati'ye 'verdiğin sözü tut' dedi

Kulis: Cumhurbaşkanı Erdoğan gidişattan rahatsız; Bakan Nebati'ye 'verdiğin sözü tut' dedi

Gazeteci Mustafa Balbay, konuk olduğu programda Ankara kulislerinden aldığı yeni parti ve görevden alma bilgilerini aktardı. Balbay kabinede yeni revizyon olacağına işaret etti.

Kulis: Cumhurbaşkanı Erdoğan gidişattan rahatsız; Bakan Nebati'ye 'verdiğin sözü tut' dedi
16px
24px
08.03.2022 04:36
ABONE OLgoogle

Adalet Bakanlığı'na Bekir Bozdağ'ın gelmesinin sonrasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, "Gerekirse kabinede yeni değişiklikler yapabiliriz" diyerek revizyon mesajı vermesi Ankara kulislerini hareketlendirdi. Gazeteci Mustafa Balbay, kulislerinden aldığı son bilgileri paylaştı.

KABİNEDE NELER OLUYOR?

Kabinede yeni revizyon iddialarıyla ilgili konuşan Gazeteci Mustafa Balbay, Saray'ın AK Parti'nin genel durumundan rahatsız olduğunu öne sürdü.

Balbay, "Pek çok alandaki başarısızlığın o alana bakan bakanlara fatura edilerek görüleceği anlaşılıyor. Bu anlamda, Sağlık Bakanı'nın da böyle bir durumla karşı karşıya olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Balbay, açıklamasının devamında "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda da böyle bir durum gözüküyor" diyerek üç bakanlıkta değişiklik sinyali verdi.

2 AYRI BAKANLIK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iki ayrı bakanlığa bölünebileceğini belirten Balbay, " Kültür ve turizm anlamında iki bakanlık olarak değerlendirmek gibi iki anlayış olduğunu görmekteyiz" diye konuştu

ERDOĞAN İLE NEBATİ ARASINDA NE YAŞANDI?

Ekonomik gidişatın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ı rahatsız ettiğini belirten Balbay, Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye son Bakanlar Kurulu toplantısında 'verdiğin sözleri tut' diyerek çıkıştığını anlattı.

Balbay, toplantıda yaşananları şu şekilde anlattı:

"Nebati'nin zor durumda kaldığını bir kulis bilgisi olarak paylaşmak isterim. Son Bakanlar Kurulu toplantısında, Erdoğan, Nebati'ye 'verdiğin sözleri tut' dedi. Nebati ise Erdoğan'a ' Rusya- Ukrayna meselesinin beklemediği, o nedenle bunların zor olduğunu' söyledi. Erdoğan'ın karşılık olarak ise 'Hayır bizi verdiğin sözleri ilgilendiriyor' dediği bilgisi var"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde