TBMM'de devir teslim
GÜNDEM / 33 dk. önce
TBMM'de devir teslim
İYİ Parti binasına saldırı davasında karar
GÜNDEM / 37 dk. önce
İYİ Parti binasına saldırı davasında karar
Gözler Kılıçdaroğlu'nda: MYK'yi açıklayacak
GÜNDEM / 3 saat önce
Gözler Kılıçdaroğlu'nda: MYK'yi açıklayacak
Erdoğan, Barlas'ı bu sözlerle uğurladı
GÜNDEM / 3 saat önce
Erdoğan, Barlas'ı bu sözlerle uğurladı
HABERLER>GÜNDEM
5 Ağustos 2021 Perşembe - 20:44

Kulis: Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarısızlığın faturasını yüklemek için üç bakanı gözden çıkardı

Gidecekler arasında ismi geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un durumu kesinleşti gibi.

Kulis: Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarısızlığın faturasını yüklemek için üç bakanı gözden çıkardı

Ankara’da kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başarısızlığın faturasını yüklemek için üç bakanı gözden çıkardı.

Gidecekler arasında ismi geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un durumu kesinleşti gibi. Gidecekler arasında ismi öne çıkan diğer iki ismin ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli olduğu öne sürüldü.  Bu üç bakan dışında, Süleyman Soylu, Hakan Fidan, Hulusi Akar, Mevlüt Çavuşoğlu ve Hazine ve Maliye Bakanılığı görevinden istifa eden Berat Albayrak'ın durumunun AKP'de ciddi tartışmaya neden olduğu öne sürüldü. 

Ankara’dan kulis bilgilerini yazan Birgün gazetesi muhabiri Zilan Akay’ın haberine göre, hem Koca’nın hem de Pakdemirli’nin bakanlıkları için sıcak günlerin yaşandığı bir zamanda, görevden alınması beklenmiyor.

#reklam#

Akay, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in kendisine sorulan bir soru üzerine, “Cumhurbaşkanı’mızın takdirinde bir konu bu. Ne zaman, nasıl yapılacağı tamamen Cumhurbaşkanı’mızın takdiridir” yanıtı verdiğini ancak  görevden alma meselenin gündemde olduğu ama bugünden planlanan bir şey olamadığını da gösterdiğini ifade etti.

Akay şöyle devam etti:

"Şurası çok açık; Erdoğan’ın kafasındaki kabine değişikliği bu isimlerle sınırlı değil. Üstelik Koca dahil görevden aldığı anda sorun yaratacak tek bir isim bile yok. Cumhur İttifakı uzun süredir eriyen seçmen kitlesini korumak için çözüm arıyor. İçeride ve dışarıda atacağı adımlar Erdoğan’ın kafasındaki çözüme destek verecek nitelikte olacak.

"Özellikle beş isim etrafında ciddi tartışma yürüyor"

AKP’lilerle konuştuğumuzda kabine değişikliğinin de bunun bir parçası olarak tasarlanacağı anlaşılıyor. Eski bir AKP’li yöneticinin “Sadece kabineden gidecekler değil geleceklerin de ses getirmesi gerekiyor” sözü bu anlamda değerlendirilmeli. AKP kulislerinde bu bağlamda yapılacak değişiklikle ilgili de isimler neredeyse şekillenmeye başladı. Özellikle beş isim etrafında ciddi tartışma yürüyor.

Süleyman Soylu: AKP içinde ciddi rahatsızlığa yol açtığı biliniyor. Erdoğan’ın yenilenme görüntüsünde ilk gidecekler arasında yer alıyor. Süleyman Soylu kendisiyle ilgili bu durumun farkında. Erdoğan ve AKP dışında bağımsız bir tavır sergilemeye devam ediyor.

#reklam#

Hakan Fidan: Soylu sonrası bakanlık için adı geçiyor. İçişleri Bakanı olmazsa da kabinede olacağı yüksek sesle konuşulmaya başladı.

Hulisi Akar: Etkisi artıyor. Kabinede güçlendi. Yeni dönemde daha da öne çıkması bekleniyor.

Mevlüt Çavuşoğlu: Uzun süredir Erdoğan’ın dış politikasını yürüttü. Değişen dış politika ekseninde sıkıntı yaşayabileceği konuşuluyor.

Berat Albayrak: Geri dönmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ekonomi yönetiminde etkisi devam ediyor. Geniş bir kabine revizyonunda pozisyonun resmileşmesi bekleniyor."

AYRICALIKLI ÜYELİK
Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR


Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM

BENZER HABERLER

Brezilya'da 1.3 ton uyuşturucuyla yakalanan Türk jetinin sahibi kim?
3 kişi tutuklandı! Bodrum'daki yangın sigaradan çıkmış
Mansur Yavaş'tan soruşturma açıklaması: Ankara'da imar baronları dönemi ortadan kalktı
#HelpTurkey etiketiyle yapılan paylaşımlara soruşturma başlatıldı
Orman yangınlarıyla mücadele 9. günde: 6 ilde 15 yangın devam ediyor
Alevlerin arasında kalan Şahan Gökbahar: Evimi terk etmeyeceğim
Azra'nın katili eski kız arkadaşına da jiletle işkence yapmış!
Ankara'da 'Hayalet araç' operasyonu: 45 Milyonluk vurgun
Emekli Hava Albay Yüceliş: Eski uçak yoktur, bakımsız uçak vardır
Patronlar Dünyası Külliye'den bildiriyor 
GÜNDEM / 2 saat önce
Patronlar Dünyası Külliye'den bildiriyor 
Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olacak 
GÜNDEM / 1 saat önce
Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olacak 
Mehmet'in Gezegeni
GÜNDEM / 3 saat önce
Mehmet'in Gezegeni
Advertisement
MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oluyor
GÜNDEM / 7 saat önce
MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oluyor
Twitter'ın güvenlik şefi istifa etti
DÜNYA / 15 dk. önce
Twitter'ın güvenlik şefi istifa etti
Garanti BBVA sendikasyon kredisini ESG kriterleri odağında yeniledi
PATRONLAR / 21 dk. önce
Garanti BBVA sendikasyon kredisini ESG kriterleri odağında yeniledi
TBMM'de devir teslim
GÜNDEM / 33 dk. önce
TBMM'de devir teslim
Kalp krizi beyni de vuruyor
AKTÜEL / 34 dk. önce
Kalp krizi beyni de vuruyor
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Ana Sayfa Patronlar Ekonomi Finans Gündem Dünya Spor Medya Tekstil İşte Başaranlar Aktüel
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva
X

AYRICALIKLI ÜYELİK

Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol